Sport

Meciurile stranierilor în weekend. Florin Niță a fost integralist în meciul cu 9 goluri dintre Mlada Boleslav și Sparta Praga

16.05.2021 | 20:30
Meciurile stranierilor in weekend Florin Nita a fost integralist in meciul cu 9 goluri dintre Mlada Boleslav si Sparta Praga
ADVERTISEMENT

Campionatele Europei se îndreaptă cu pași repezi spre finalul sezonului, iar pentru stranierii noștri urmează încă un weekend interesant.


Meci de infarct pentru Niță. Mlada Boleslav – Sparta Praga 4-5

Update, 16 mai, 20:00 / Florin Niță a fost integralist în victoria obținută de Sparta Praga, scor 4-5, pe terenul Mladei Boleslav. Pentru echipa sa au marcat Tomas Wiesner (8), David Moberg Karlsson (40), David Hancko (54 pen, 70) și Matej Polidar (90+1), în timp ce gazdele au punctat prin Mikhal Skoda (12, 43), Jaromir Zmrhal (48) și Lukas Budinsky (90+4). Vezi rezumatul AICI.

ADVERTISEMENT

Cu două etape rămase din acest sezon, Sparta Praga se află pe poziția secundă, la 13 puncte în spatele liderului Slavia (n.r. la care evoluează Nicușor Stanciu) și 3 în fața lui Jablonec, echipă cu care luptă pentru un loc în ediția viitoare a Ligii Campionilor.


Claudiu Keseru, două pase decisive pentru Ludogoreţ

UPDATE 15 mai, ora 19:20 / Deja campion cu Ludogoreţ, CLaudiu Keşeru a fost integralist în etapa a 30-a din campionatul bulgar, în victoria 4-1 cu Arda pe teren propriu. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 37, iar Keşeru a dat semnalul revenirii cu o pasă decisivă pentru Yankov (40). În prelungirile primei reprize, Taravel şi-a trimis balonul în propria poartă, iar Ludogoreţ a intrat în avantaj la pauză.

ADVERTISEMENT

În mitanul secund, Santana a făcut 3-1 (57), iar Oliveira-Souza (87) a stabilit scorul final, 4-1, din pasa aceluiaşi Keşeru.

19 reuşite şi 9 pase de gol a strâns Keşeru în 39 de meciuri pentru Ludogoreţ în acest sezon. 17 goluri şi 6 pase decisive au fost în 26 de partide de campionat.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, pasă de gol la Rangers

UPDATE 15 mai, ora 16:00 / Ianis Hagi a fost titular în victoria lui Rangers din etapa 38, 4-0 cu Aberdeen pe teren propriu. Mijlocşul român a fost înlocuit în minutul 61 al partidei, imediat după ce a pasat decisiv pentru golul de 3-0, marcat de Roofe.

Hagi a avut o evoluţie bună, încununată cu o pasă de gol. El a primit a treia cea mai mare notă din echipa sa, după Kemar Roofe, autor a două goluri, şi portarul Allan McGregor, care a reuşit să păstreze poarta intactă.

ADVERTISEMENT

Rangers este campioana este noua campioană a Scoţiei, asigurându-şi al 55-lea trofeu din istorie încă din luna martie. În 38 de etape a înregistrat 32 de victorii şi 6 remize.


Victorie la limită pentru Laurențiu Reghecampf în Arabia Saudită

UPDATE 14 mai, ora 23:05 / Al Ahli, echipă antrenată de Laurențiu Reghecampf, a câștigat la limită, scor 1-0, partida de pe teren propriu cu Al Qadisiya, din etapa a 27-a a primei ligi din Arabia Saudită. Unicul gol al partidei a fost marcat din penalty de Al Somah în minutul 68. Internaționalul român Alexandru Mitriță a început ca rezervă și a fost introdus pe teren în minutul 63. S-a remarcat doar printr-un cartonaș galben, încasat în cel de-al patrulea minut de prelungiri.

În urma acestei victorii, Al Ahli ocupă locul 8 în clasament, cu 38 de puncte, cu 8 mai puține decât ocupanta poziției a treia, care asigură participarea în preliminariile Ligii Campionilor Asiei.


Costel Gâlcă, doar egal în Danemarca

UPDATE 14 mai, ora 22:20 / Costel Gâlcă a obținut doar un egal pe teren propriu, 2-2, contra celor de la Odense. Golurile echipei sale au fost marcate de Hugo Ekitike (minutul 13) și Saeed Ezatolahi (minutul 39).


Vejle ocupă locul zece în clasament, la egalitate de puncte cu adversara din această seară. Ambele și-au propus să ajungă la barajul pentru cupele europene.


ȘTIRE INIȚIALĂ 14 MAI, ora 15:33

În scenă vor intra internaționalii români din Cehia, Turcia, Grecia, Rusia sau Polonia. În Italia, Răzvan Marin trage cu dinții să o salveze pe Cagliari de la retrogradare, iar pe Ștefan Radu îl așteaptă Derby della Capitale.

FANATIK nu susține doar fotbaliștii români, ci și antrenorii. Adrian Ursea (Nice), Costel Gâlcă (Vejle) și Laurențiu Reghecampf (Al Ahli) vor fi și ei implicați în meciuri tari.

Ce meciuri au stranierii în weekend. Ultimul bal în Turcia și Polonia

Cel mai interesant final de sezon pentru noi este în Italia, acolo unde Răzvan Marin și Cagliari luptă din greu pentru salvarea de la retrogradare. Sarzi vor avea un meci greu, duminică, 16 mai, pe terenul lui AC Milan. Formația lui Ciprian Tătărușanu trage să rămână în Top 4 și nu are voie să cedeze puncte.

Tot duminică, Vlad Chiricheș și Sassuolo se vor deplasare pe terenul retrogradei Parma. Ar fi trebuit să fie un duel interensat între căpitanul naționalei României și tinerii Dennis Man și Valentin Mihăilă, dar aceștia sunt în continuare accidentați.

Însă, marele meci al penultimei etape din Serie A va avea loc sâmbătă, 15 mai, pe Olimpico, acolo unde Roma și Lazio se vor înfrunta mai mult pentru palmares. Ambele formații au ratat locul de Champions League, astfel că în joc nu mai rămân decât orgoliile. Fundașul Ștefan Radu este anunțat titular la oaspeți.

Final de sezon în Turcia și Polonia

În Turcia, Denis Alibec a reușit să se salveze de la retrogradare cu Kayserispor și vor încheia sezonul cu un meci de gală pe teren propriu cu Fenerbahce, formație care speră într-o minune pentru a câștiga titlul. Maxim și Toșca vor încheia la mijlocul clasamentului cu Gaziantep, care în ultima rundă se va deplasa pe terenul celor de la Hatayspor.

Un alt campionat care își joacă ultima etapă este Polonia, iar echipele românilor sunt în partea a doua a clasamentuluio, dar fără probleme la retrogradare. Cracovia lui Sergiu Hanca și Cornel Râpă joacă pe teren propriu cu Warta, în timp ce Jagiellonia lui Bogdan Țîru primește vizita celor de la Lechia Gdansk.

Încoronați deja campioni ai Bulgariei cu Ludogoreț Razgrad, Claudiu Keșeru, Cosmin Moți și Dragoș Grigore vor juca ultimul meci al sezonului acasă cu Arda. În Cehia, Sparta Praga trage tare pentru locul 2 care duce în Champions League. Echipa lui Florin Niță va juca în deplasare cu Mlada Boleslav, în timp ce mijlocașul Nicolae Stanciu și campioana Slavia Praga primesc vizita formației Karvina.

Gâlcă trage la cupele europene

Seria antrenorilor români va fi deschisă, vineri, în Danemarca, de Constantin Gâlcă. Tehnicianul român a reușit să o salveze de la retrogradare pe Vejle BK, dar acum țintește un locul care duce la barajul pentru cupele europene. Pentru asta, formația lui Gâlcă trebuie să învingă acasă pe Odense.

Cu bagajele ca și făcute în Arabia Saudită, Laurențiu Reghecampf încearcă să mai salveze ce se mai poate dintr-un sezon dezastruos al echipei Al Ahli. Formația lui Alexandru Mitriță va juca pe teren propriu cu Al Qadisiya.

Adrian Ursea primește tot mai multe aprecieri în Franța, după ce a reușit să o scoată pe OGC Nice din zona retrogradării și să o ducă în prima parte a clasamentului. Formația de pe Coasta de Azur mai poate urca în Ligue 1, dar trebuie să treacă duminică, pe teren propriu, de Strasbourg.

ADVERTISEMENT