Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. Ladislau Boloni, remiză în derby-ul cu Ionuț Nedelcearu

Weekendul de la începutul lunii martie a venit cu o serie de meciuri foarte importante pentru stranierii români, care au obținut rezultate notabile.
28.02.2021 | 21:44
Meciurile stranierilor in weekend Ladislau Boloni remiza in derbyul cu Ionut Nedelcearu
Stranierii au avut performanțe notabile în acest weekend.
ADVERTISEMENT

Un nou weekend bate la ușă și aduce noi meciuri interesante pentru românii care evoluează în afara țării. Atât fotbaliștii noștri, cât și antrenorii vor avea de purtat dueluri importante.


Panathinaikos a remizat cu AEK Atena

UPDATE, 28 februarie, ora 21:50 / Echipa lui Ladislau Boloni, Panathinaikos, a remizat scor 1-1 cu AEK Atena în etapa a 24-a a Superligii Greciei. „Verzii” au deschis scorul prin Velez, în minutul 58, dar au fost egalați de Garcia în minutul 73. La oaspeții de la AEK, românul Ionuț Nedelcearu a fost titular și integralist. După acest rezultat, Panathinaikos rămâne pe 5, iar AEK este pe locul 4.

ADVERTISEMENT

Etapă de vis pentru Mircea Lucescu

UPDATE, 28 februarie, ora 21:30 / Dinamo Kiev a câștigat cu 4-1 pe terenul lui Lviv, grație golurilor reușite de Besiedin, Tsygankov, Kedziora și Lednev. Pentru gazde, a marcat golul de onoare Nych. Succesul o readuce pe Dinamo Kiev la patru puncte deasupra lui Șahtior, care a pierdut cu 0-1 contra Zoryei, pe teren propriu, în prelungirile partidei!


Stanciu a marcat o dublă pentru Slavia Praga în campionatul Cehiei

UPDATE, 28 februarie, ora 17:43 / Mijlocașul Nicolae Stanciu a marcat o dublă în meciul pe care echipa sa, Slavia Praga, l-a disputat în deplasare cu formația FC Slovacko, în etapa a 21-a a campionatului Cehiei.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român, care a început ca titular, a transformat penalty-ul de 1-1 în minutul 36 și a adus apoi egalarea la 2 în minutul 72, când a executat magistral o lovitură liberă. VEZI VIDEO

Partida s-a încheiat cu scorul de 3-2 în favoarea Slaviei. Stanciu a evoluat până în minutul 85.

ADVERTISEMENT

Hanca și Râpă, titulari în Polonia

UPDATE, 28 februarie, ora 17:15 / Jucătorii Sergiu Hanca și Cornel Râpă au fost titulari în meciul pe care echipa lor, MKS Cracovia, a pierdut-o, acasă, scor 2-4, în fața formației Zaglebie Lubin, în etapa a 19-a a campionatului Poloniei.

Râpă a fost integralist, în timp ce Hanca, care a purtat banderola de căpitan, a fost schimbat în minutul 66.

ADVERTISEMENT

Cristi Ganea, gol de generic TV pentru Aris Salonic

UPDATE, 28 februarie, ora 15:44 / Fundașul stânga Cristian Ganea a marcat două goluri în partida pe care echipa sa, Aris Salonic, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-0, în fața formației Atromitos Atena, în etapa a 24-a a campionatului Greciei.

Ganea, care a fost integralist, a deschis scorul în minutul 22 cu o torpilă de la 25 de metri lateral stânga care s-a oprit direct în vinclul porții adverse. El a reușit cel de-al doilea gol în minutul 65, cu o lovitură de cap din plonjon, de la 6 metri. VEZI VIDEO


Alex Băluță, titular la Puskas Academy

UPDATE, 27 februarie, ora 23:33 / Atacantul Alexandru Băluță a fost titular în partida pe care echipa sa, Puskas Academy, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-2, în fața formației Honved Budapesta, în etapa a 23-a a campionatului Ungariei.

Băluță, care a primit un cartonaș galben în minutul 13, a fost schimbat în minutul 74, Coechipierul său Marius Corbu a intrat pe teren în minutul 66.


Pașcanu, integralist în Spania

UPDATE, 27 februarie, ora 23:06 / Fundașul Alexandru Pașcanu a fost integralist în meciul pe care echipa sa, Ponferradina, l-a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Rayo Vallecano, în etapa a 27-a din liga secundă din Spania.


Alexandru Crețu, titular în derby-ul Sloveniei

UPDATE, 27 februarie, ora 22:39 / Mijlocașul Alexandru Crețu a jucat 52 de minute în partida pe care echipa sa, NK Maribor, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Olimpija Ljubljana, în etapa a 24-a a campionatului Sloveniei.


Țîru a prins 25 de minute în Polonia

UPDATE, 27 februarie, ora 22:12 / Fundașul Bogdan Țîru a intrat pe teren în minutul 65 al meciului pe care echipa sa, Jagiellonia Bialystok, l-a pierdut, acasă, scor 0-1, în fața formației Piast Gliwice, în etapa a 19-a a campionatului Poloniei.


Vlad Dragomir, 15 minute în Serie B

UPDATE, 27 februarie, ora 21:45 / Mijlocașul Vlad Dragomir a intrat pe teren în minutul 75 al partidei pe care echipa sa, Entella, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Brescia, în etapa a 25-a din Serie B.


Mitriță, absent din cauza accidentării

UPDATE, 27 februarie, ora 21:18 / Atacantul Alexandru Mitriță este în continuare accidentat și nu a jucat în meciul pe care echipa sa, Al Ahli, l-a pierdut, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Al Faysaly, în etapa a 21-a a campionatului Arabiei Saudite.


Pușcaș, doar rezervă la Reading

UPDATE, 27 februarie, ora 20:51 / Atacantul George Pușcaș a fost rezervă în partida pe care echipa sa, Reading, a câștigat-o, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Roterham, în etapa a 33-a din Championship.


Ștefan Radu, în continuare accidentat

UPDATE, 27 februarie, ora 20:24 / Fundașul Ștefan Radu este în continuare accidentat și nu a fost convocat pentru meciul pe care echipa sa, Lazio Roma, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-2, în fața formației Bologna, în etapa a etapa a 24-a din Serie A.

În aceeași rundă, fundașul Radu Drăgușin a fost rezervă în meciul pe care echipa sa, Juventus Torino, l-a încheiat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Hellas Verona.


Alexandru Dobre a prins minute împotriva lui PSG

UPDATE, 27 februarie, or 19:57 / Mihai-Alexandru Dobre, mijlocașul în vârstă de 22 de ani al lui Dijon, a fost introdus pe teren în minutul 62 al meciului disputat cu PSG în Ligue 1. Alex Dobre l-a înlocuit pe Jonathan Panzo și a bifat meciul cu numărul 16 în acest sezon din campionatul Franței. Românul a fost transferat de Dijon în vara lui 2020, pentru 1 milion de euro de la Bournemouth.


Bumba, integralist în Ungaria

UPDATE, 27 februarie, ora 18:00 / Mijlocașul Claudiu Bumba a fost integralist în partida pe care echipa sa, Kisvarda, a pierdut-o, scor 0-2, în deplasare, în fața formației Budafoki, în etapa a 23-a a campionatului Ungariei. Ceilalți doi români de la oaspeți, portarul Mihai Mincă și fundașul Cornel Ene, au fost rezerve.


A doua remiză consecutivă pentru Șumudică

UPDATE, 27 februarie, ora 17:10 / Echipa Caykur Rizespor, antrenată de Marius Șumudică, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Sivasspor, în etapa a 27-a a campionatului Turciei.

Trupa tehnicianului român a înregistrat a douya remizăî la rând, în ciuda faptului că a jucat în superiotate numerică din minutul 32. În urma aceste remize, Rizespor se află pe locul 15, cu 28 de puncte.


Evoluții modeste pentru românii din Serie B

UPDATE, 27 februarie, ora 17:03 / Fundașul Vasile Mogoș a fost integralist în partida pe care echipa sa, Chievo Verona, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Cosenza, în etapa a 25-a din Serie B.

Mijlocașul Marius Marin a jucat până în minutul 74, după ce primise un cartonaș galben în minutul 65 al meciului pe care echipa sa, Pisa, l-a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 2-2, cu formația Venezia.

Mijlocașul Adrian Stoian a jucat în prima repriză a partidei pe care echipa sa, Ascoli, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Pordenone. Mijlocașul Cladiu Micovschi (Reggina) și portarul Alexandru Borbei (Lecce) au fost rezerve nefolosite la echipele lor.


Keșeru, titular în derby-ul Bulgariei

UPDATE, 27 februarie, ora 16:59 / Atacantul Claudiu Keșeru a fost titular și a jucat până în minutul 90+3 al meciului pe care echipa sa, Ludogoreț Razgrad, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației ȚSKA Sofia, în etapa a 19-a a campionatului Bulgariei.

Ceilalți doi români ai campioanei Bulgariei, Dragoș Grigore și Cosmin Moți, nu au făcut parte din lot.


Daniliuc a marcat pentru echipa lui Ursea

UPDATE, 27 noiembrie, ora 10:17 / Fundașul cu origini române Flavius Daniliuc a marcat primul său gol ca jucător profesionist și a adus victoria echipei lui Adrian Ursea, OGC Nice, în partida de deplasare cu Rennes, scor 2-1, în etapa a 27-a din Ligue 1.

Fundașul în vârstă de 19 ani a înscris ultimul gol al partidei în minutul 58 și a fost înlocuit pe finalul meciului. Deși are părinți români, Daniliuc a ales să reprezinte Austria.

În urma acestei victorii, formația pregătită de Adrian Ursea a pus capăt unei serii de trei înfrângeri și a urcat pe locul 12 în clasament, cu 32 de puncte.


Știre inițială, 26 februarie, ora 16:42

Vor intra în scenă jucătorii români din Turcia, Cehia, Grecia și Polonia. De asemenea, în Serie A este de urmărit dacă Vali Mihăilă și Dennis Man vor aduce speranța pentru Parma.

FANATIK nu susține doar fotbaliștii români, ci și antrenorii. Marius Șumuducă (Rizespor), Mircea Lucescu (Dinamo Kiev), Ladislau Boloni (Panathinaikos), Adrian Ursea (Nice) și Costel Gâlcă (Vejle) vor fi și ei implicați în meciuri tari.

Ce meciuri au stranierii în weekend. Întâlniri puternice pentru antrenorii noștri

Marius Șumudică este în căutarea primei victorii după ce a preluat-o oficial pe Rizespor și va avea un duel extrem de important cu Sivasspor, o altă formație aflată în bătălia pentru salvarea de la retrogradare. Rămas singurul tehnician român din Turcia după plecarea lui Dan Petrescu, Șumi nu concepe alt rezultat decât victoria.

Și pe ceilalți antrenori români îi așteraptă dueluri infernale. Adrian Ursea și Nice vor merge pe terenul lui Rennes în încercarea de a pune capăt seriei negre. În același timp, Dinamo Kiev, după ce a fost calificată de Mircea Lucescu în optimile Europa League, va merge pe terenul celor de la Lvov.

În Grecia, formația lui Ladislau Boloni, Panathinaikos Atena vrea să-și continue parcursul bun din acest an, chiar dacă o așteaptă un derby de tradiție cu AEK Atena, echipa lui Ionuț Nedelcearu. Costel Gâlcă și Vejle BK au la prima vedere un joc mai lejer, primind vizita ultimei clasate, Horsens.

Drăgușin, titular în premieră în Serie A?

În Serie A, Parma are nevoie ca de aer de o victorie pe terenul celor de la Spezia, iar Dennis Man și Valentin Mihăilă sunt ceruți tot mai insistent să fie titulari. Răzvan Marin (Cagliari) joacă la Crotone împotriva formației lui Denis Drăguș, iar presa din Peninsulă anunță că Radu Drăgușin are șanse mari să fie în premieră titular în Serie A la Juventus, la meciul din deplasare cu Verona.

Pe cei trei români de la Ludogoreț Razgrad, Claudiu Keșeru, Dragoș Grigore și Cosmin Moți, îi așteaptă marele derby al Bulgariei cu ȚSKA Sofia, în timp ce Constantin Budescu și Damac primesc vizita liderului din Arabia Saudită, Al Shabab.

După ce a contribuit decisiv la calificarea Slaviei Praga în optimile Europa League, unde va da peste Rangers-ul lui Ianis Hagi, pentru Nicolae Stanciu urmează lupta internă pentru titlu. Formația sa va avea o deplasare grea, urmând să joace cu a treia clasată, Slovacko.

ADVERTISEMENT