Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. Mircea Lucescu se apropie de un nou titlu în Ucraina

21.03.2021 | 19:10
Meciurile stranierilor in weekend Mircea Lucescu se apropie de un nou titlu in Ucraina
ADVERTISEMENT

Weekendul bate la ușă, iar românii care joacă în străinătate sunt pregătiți pentru noi meciuri importante, ultimele înainte ca unii dintre ei să vină la echipele naționale.

Mircea Lucescu şi Dinamo Kiev s-au distanţat de Şahtior Doneţk

UPDATE, 21 martie, ora 19:11 / Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, s-a impus duminică în faţa lui Rukh Kviv, scor 3-0, şi profită de marea surpriză a rundei a 19-a din prima ligă a Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Şahtior Doneţk a fost învinsă surprinzător de Lviv, scor 2-3, echipă care ocupă antepenultimul loc în clasament. După 19 runde, Dinamo Kiev este lider, cu 46 de puncte, la 7 puncte de rivala din Doneţk.


Boloni, pierde două puncte în finalul meciului

UPDATE, 21 martie, ora 17:08 / Echipa Panathinaikos Atena, antrenată de Ladislau Boloni, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu formația Asteras Tripolis, în prima etapă a play-off-ului campionatului Greciei.

ADVERTISEMENT

Trupa tehnicianului român a condus cu 2-0 prin golurile italianului Federico Macheda, dar s-a văzut egalată în minutul 90+7, la ultima fază a jocului. În urma acestui rezultat, Panathinaikos este locul cinci în clasament, cu 46 de puncte, la 21 de puncte în urma liderului Olympiakos.


Budescu a jucat 53 de minute în Arabia Saudită

UPDATE, 21 martie, ora 17:06 / Mijlocașul Constantin Budescu a jucat 53 de minute în partida pe care echipa sa, Damac, a câștigat-o, în deplasare, scor 4-3, în fața formației Abha, în etapa a 24-a a campionatului Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

Pașcanu, integralist în Segunda Division

UPDATE, 21 martie, ora 17:04 / Fundașul Alexandru Pașcanu a fosr integralist în meciul pe care echipa sa, Ponferradina, l-a câștigat, acasă, scor 2-1, în fața formației Almeria, în etapa a 30-a din liga a doua spaniolă.


Pantilimon, doar rezervă în Turcia

UPDATE, 21 martie, ora 17:02 / Portarul Costel Pantilimon a fost doar rezervă în partida pe care echipa sa, Denizlispor, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Istanbul Bașkașehir, în etapa a 31-a a campionatului Turciei.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, fără reușite majore în Old Firm

UPDATE, 21 martie, ora 15:59 / După ce a fost ținut pe banca de rezerve la returul cu Slavia Praga din optimile Europa League, Ianis Hagi a fist titularizat în derby-ul Scoției dintre Celtic și Rangers, din etapa a 32-a a campionatului Scoției.

Internaționalul român a jucat până în minutul 65 în Old Firm, care s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.


Torje a intrat la trecerea timpului

UPDATE, 21 martie, ora 14:36 / Mijlocașul Gabriel Torje a intrat pe teren în minutul 90+4 al partidei pe care echipa sa, Bandirmaspor, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-2, în fața formației Tuzlaspor, în etapa a 27-a a ligii secunde din Turcia.


Sergiu Buș, titular în Coreea de Sud

UPDATE, 21 martie, ora 10:41 / Atacantul Sergiu Buș a jucat 84 de minute în partida pe care echipa sa, Seongnam, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Pohang, în etapa a șasea a campionatului din Coreea de Sud.


Victorie mare pentru Adrian Ursea în Ligue 1

UPDATE, 20 martie, ora 20:05 / Nice, formaţia antrenată de Adrian Ursea, a reuşit o victorie categorică, 3-0, cu Marseille în etapa a 30-a din Ligue 1. Au marcat Thuram (34), Gouiri (74) şi Maurice (90+1), în timp ce oaspeţii au avut un gol anulat cu VAR în minutul 86. În urma acestui rezultat, Nice e pe 10, cu 39 de puncte, iar Marseille pe 6, 45 de puncte.


Drăguș, doar rezervă la Crotone

UPDATE, 20 martie, ora 18:05 / Atacantul Denis Drăguș a fost rezervă în partida pe care echipa sa, Crotone, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 2-3, în fața formației Bologna, în etapa a 28-a din Serie A.


Maxim și Toșca, titulari la Gaziantep

UPDATE, 20 martie, ora 17:06 / Jucătorii Alexandru Maxim și Alin Toșca au fost titulari în meciul pe care echipa lor, Gaziantep, l-a terminat la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu formația Yeni Malatyaspor, în etapa a 31-a a campionatului Turciei.

Toșca a fost integralist, în timp ce Maxim a fost schimbat în minutul 63.


Vlad Dragomir, integralist în Serie B

UPDATE, 20 martie, ora 17:03 / Mijlocașul Vlad Dragomir a fost integralist în partida pe care echipa sa, Entella, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Empoli, în etapa a 30-a din Serie B.


Stancu, absent din cauza unei accidentări

UPDATE, 20 martie, ora 14:44 / Atacantul Bogdan Stancu este accidentat și nu a jucat în meciul pe care echipa sa, Genclerbirligi, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Kasimpașa, în etapa a 31-a a campionatului Turciei.


Știre inițială, 19 martie, ora 15:58

În scenă vor intra internaționalii români din Cehia, Turcia, Grecia, Rusia sau Polonia. Toți ochii vor fi ațintiți mai ales pe Italia, acolo unde Parma lui Man și Mihăilă vor primi vizita celor de la Genoa, într-un meci capital pentru salvarea de la retrogradare.

FANATIK nu susține doar fotbaliștii români, ci și antrenorii. Mircea Lucescu (Dinamo Kiev), Ladislau Boloni (Panathinaikos), Adrian Ursea (Nice) și Costel Gâlcă (Vejle) vor fi și ei implicați în meciuri tari.

Ce meciuri au stranierii în weekend. Pe Ianis Hagi îl așteaptă Old Firm

După frustrarea trăită că nu a jucat în returul cu Slavia Praga din sferturile Europa League, pe Ianis Hagi îl așteaptă duminică, de la ora 14:00, marele derby al Scoției, Celtic – Rangers. Ținut pe bancă joi seară, internaționalul român are șanse mari să fie titular în Old Firm. Meciul nu mai are decât miza orgoliilor după ce Rangers și-a asigurat titlul de campionaă.

În Serie A, Dennis Man și Valentin Mihăilă au mari șanse să fie titular în partida Parma – Genoa, programată vineri, de la ora 21:45, mai ales că au avut prestații excelente în runda precedentă. Sâmbătă, Răzvan Marin și Cagliari joacă la Spezia, în timp ce duminică vor intra în acțiune Radu Drăgușin (Juventus), Ciprian Tătărușanu (Milan) și Ștefan Radu, care are șansa să egaleze recordul de prezențe în tricoul formației italiene, deținut de legendarul Giuseppe Favalli.

După ce Marius Șumudică și Dan Petrescu au părăsit campionatul Turciei, în Super Lig ne concentrăm atenția doar pe fotbaliștii români. Gaziantep, acolo unde evoluează Alin Toșca și Alex Maxim, va juca sâmbătă, de la ora 15:00, în deplasare, cu Yeni Malatyaspor.

Mircea Lucescu continuă bătălia pentru titlu în Ucraina

În pericol să fie demis de la Panathinaikos, Ladislau Boloni are ocazia să continue parcursul bun la Panathinaikos în partida din deplasare cu Asteras Tripolis, duminică, de la ora 15:00. În aceeași zi vor juca și Ionuț Nedelcearu cu AEK Atena și Cristi Ganea cu Aris Salonic.

Tot duminică, de la ora 17:00, Dinamo Kiev are meci în etapa a 19-a cu Rukh Lvov. Echipa lui Mircea Lucescu e rănită după eliminarea din optimile Europa League și vrea cel puțin să-și păstreze diferența de patru puncte față de marea rivală Șahtior Donețk.

Pe locul 10 în Danemarca, Vejle, echipa lui Constantin Gâlcă, nu mai are nicio șansă să prindă play-off-ul și se pregătește de lupta pentru evitarea retrogradării. În ultima etapă a sezonului regulat va juca, duminică, de la ora 18:00 în deplasare, cu Midtjylland. În schimb, Adrian Ursea, unul dintre cei mai prost plătiți antrenori din Ligue 1, și Nice joacă acasă, sâmbătă, de la ora 16:00, cu Olympique Marseille.

ADVERTISEMENT