Cele mai citite

Ireal! Un medaliat al României la JO 2016 este acuzat de legături cu ISIS

În Rusia există în acest moment un scandal uriaş legat de mai multe grupuri infracţionale care au legături cu organizaţii teroriste. Printre cei acuzaţi de legături cu ISIS este şi un medaliat olimpic al României la JO 2016.
Autor: Marian Popovici | 23.11.2017 | 16:40
Ireal! Un medaliat al României la JO 2016 este acuzat de legături cu ISIS

Este vorba de Albert Saritov, câştigător al medaliei de bronz la lupte libere, 97 de kg. Cecenul care a primit cetăţenie română a fost acuzat că are legături cu organizaţia teroristă ISIS, conform Rusia 24.

Sportivul de 32 de ani e acuzat că ar fi făcut parte dintr-un grup infracţional cu un deceniu în urmă. A obţinut cetăţenia română în anul 2016, dar el locuieşte în continuare în Rusia şi nu poate să vorbească foarte bine româna. 

“Le promit românilor că voi aduce mai multe medalii pentru ei”

Deşi a concurat pentru România la JO, Saritov a fost recompensat de preşedintele Ceceniei, Ahmat Kadîrov, care i-a promis şi i-a oferit un apartament cu două camere în Groznîi şi o decoraţie. 

“Cu un ochi râd că am adus o medalie României după 24 de ani, dar cu altul plâng că nu am adus aurul. Dar fac o promisiune, că nu mă voi lăsa de lupte până la Tokyo şi că atunci voi lua medalia de aur. Le promit românilor că voi mai aduce multe medalii pentru ei”, a declarat Saritov după ce a câştigat meciul decisiv pentru bronz la Rio. 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!