Sporturi

Medalie de aur pentru România la judo! Alex Raicu a câștigat Grand Slam-ul de la Tel Aviv

19.02.2021 | 19:15
Medalie de aur pentru Romania la judo Alex Raicu a castigat Grand Slamul de la Tel Aviv
ADVERTISEMENT

Judoka Alex Raicu a câștigat medalia de aur la categoria 73 de kilograme de la Grand Slam-ul de la Tel Aviv, cea mai importantă competiție de până acum din acest an.

Florin Bercean, unul dintre cei mai titrați antrenori din lume, și-a exprimat susținerea pentru Cozmin Gușă în tentativa acestuia de a obține un nou mandat la președinția FR Judo.

ADVERTISEMENT

Preşedinte al FRJ din 2017, Cozmin Guşă se pregăteşte pentru al doilea mandat, după cel obţinut în primăvara lui 2017, şi a anunţat că mai are lucruri de rezolvat.

Medalie de aur pentru Alex Raicu la Grand Slam-ul de judo de la Tel Aviv

Până la alegerile care vor avea loc în 24 februarie, judo-ul românesc se poate mândri cu victoria obținută de Alex Raicu, component la lotului de seniori, la Grand Slam-ul de la Tel Aviv.

ADVERTISEMENT

Sportivul român a trecut rând pe rând de austriacul Lukas Reiter, moldoveanul Victor Sterpu, israelianul Tohar Butbul, iar în semifinale l-a învins pe georgianul Nugzari Tatalashvili. În marea finală, Raicu a câștigat în fața italianului Giovanni Esposito.

Mesajul lui Cozmin Gușă

La scurt timp după succesul românului, președintele Cozmin Gușă l-a felicitate pe rețelele de socializare: ”AUR PENTRU ROMÂNIA LA JUDO!!! Eforturile din ultimii ani își arată roadele! Alex RAICU a câștigat GRAND SLAM-ul de la Tel Aviv, cea mai importantă competiție de judo a sezonului.

ADVERTISEMENT

Bravo noului ‘GOLDEN BOY’, a muncit mult pentru asta, cot la cot cu antrenorii lui, de la Vali Ioniță, până la Florin Bercean, ce-i coordonează! HAI ROMÂNIA!”

Federația Română de Judo e alături de sportivii și de antrenorii ei. Forul național a luat notă de admiterea parțială a contestației în decizia finală pe care a dat-o Curtea de Apel Brașov, în procesul care i-a fost intentat fostului antrenor Adrian Croitoru.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Judo vrea ca sportul pe care îl reprezintă să devină materie opțională în școlile din România, iar în acest sens președintele Cozmin Gușă s-a întâlnit cu Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

ADVERTISEMENT