News

Medic acuzat de malpraxis de tatăl unui copil: „I-a pus mâna strâmb fetiței mele de trei ani”. Este condamnat și pentru mită

22.02.2021 | 11:05
Medic acuzat de malpraxis de tatal unui copil Ia pus mana stramb fetitei mele de trei ani Este condamnat si pentru mita
Medic acuzat de malpraxis de tatăl unui copil: „I-a pus mâna strâmb fetiței mele de trei ani". Este condamnat și pentru mită Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Unul dintre chirurgii de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca este acuzat de tatăl unui copil de trei ani că i-ai fi pus mâna strâmb în ghips. Ioan Dobrescu este condamnat și pentru luare de mită.

În trecut, medicul a primit trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat că ar fi luat bani de la aparținători pentru a-și exercita meseria. El a fost vizat de două dosare penale, primul după ce a fost prins în flagrant de două ori.

ADVERTISEMENT

Cel de al doilea dosar penal a fost întocmit după ce 14 părinți s-au prezentat în fața instanței și au povestit cum au fost umiliți pentru a-i da bani doctorului. În plus, acesta a primit și o amendă de 1000 de lei pentru discriminare, după ce a refuzat să trateze o pacientă care vorbea doar limba maghiară.

Medic acuzat de malpraxis de tatăl unui copil: „I-a pus mâna strâmb fetiței mele de trei ani”. Este condamnat și pentru mită

Cu toate acestea, chirurgul a continuat să profeseze la același spital. Noi acuzații îl vizează acum, de data aceasta de malpraxis. Tatăl unei fetițe de doar trei ani spune că i-a pus mâna în ghips greșit.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut la începutul acestui an. Fetița a ajuns la spitalul din Cluj din cauza unei fracturi a antebrațului. După operație, mâna fetiței a fost pusă în ghips într-o poziție incorectă.

La radiografia de la externare, se putea vedea poziția incorectă a oaselor. Cu toate acestea, medicul a ignorat situația și le-a transmis părinților să revină la control peste trei săptămâni.

ADVERTISEMENT

„Ne-a zis să venim în trei săptămâni să schimbe ghipsul. I-am zis OK, noi suntem de la Piatra Neamț, dar venim. A spus cum, nu sunteți de la Bistrița? Nu, suntem de la Piatra Neamț, eram la Bistrița când și-a rupt mâna. Păi, vă duceți la Piatra Neamț! Și a plecat, efectiv a plecat și am auzit cum s-a încuiat în birou”, au povestit părinții, potrivit Libertatea.

Din proprie inițiativă, aceștia au mers pentru să-i facă micuței o altă radiografie, înainte de controlul de la trei săptămâni. Medicul care a realizat-o i-a înștiințat pe părinți că mâna micuței este așezată incorect.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt așezate oasele cum trebuie, trebuie intervenție chirurgicală, trebuie refracturată mâna și pusă tijă de metal”, le-a transmis cel de al doilea specialist. Ulterior, acesta i-a chemat la un consult și le-a explicat că mâna fetiței are șanse să se refacă aproape perfect, fără altă intervenție, pentru că micuța este în creștere.

„Ne-au zis că, dacă se observă la copii la radiografia de după prima săptămână că mâna pleacă, că se angulează, se intervine cu tijă elastică. Dar aici osul s-a lipit prea mult în 3 săptămâni și nu se poate face nimic fără o nouă intervenție. Ne-am luat după Dobrescu, cel care a zis 3 săptămâni”, au acuzat părinții.

Dacă ar fi mers la control la doar o săptămână, această situație ar fi putut fi evitată. „Nu pot să cred că copilul meu rămâne cu mâna strâmbă, iar el scapă și operează copii în continuare. Trebuia să fie complet vindecată până acum”, a spus tatăl fetei.

ADVERTISEMENT