News

Medic braşovean condamnat la închisoare cu executare pentru şpagă

Medicul braşovean Adrian Ienea, în vârstă de 41 de ani, a fost încarcerat la Penitenciarul Codlea, după ce a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de...
25.06.2015 | 22:35
Medic brasovean condamnat la inchisoare cu executare pentru spaga

Medicul braşovean Adrian Ienea, în vârstă de 41 de ani, a fost încarcerat la Penitenciarul Codlea, după ce a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, fiind acuzat că a oferit contra cost zeci de certificare de handicap false, la Sibiu, scrie Mediafax.

Poliţia Braşov a anunţat, joi, că în urma unei acţiuni pentru depistarea persoanelor care se sustrag executării pedepselor a fost prins şi medicul braşovean Adrian Ienea, condamnat la trei ani şi şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în baza unui mandat emis de Tribunalul Sibiu, în data de 9 iunie.

Doctorul Adrian Ienea a fost prins în martie 2013 la Sibiu, în timp ce lua mită de la pacienţi în schimbul a zeci de certificate de handicap false.

El s-a transferat în 2011 de la Braşov la Sibiu, unde, potrivit anchetatorilor, a devenit cunoscut pentru eliberarea de certificate de handicap false. Ienea este acuzat că ar fi luat între 50 şi 300 de euro de la aproape 200 de pacienţi pentru a le elibera documentele care atestau gradul de handicap şi cu ajutorul cărora se putea apoi obţine indemnizaţia de persoană cu handicap, susţin anchetatorii.

Astfel, potrivit anchetatorilor, doar într-o lună Ienea ar fi încasat zeci de mii de euro, la percheziţii fiind găsite sume mari de bani în cele două case ale medicului, în lei, euro, dolari americani, dolari canadieni şi lire sterline.

Ienea a fost ridicat după ce aparatura de supraveghere montată în biroul său l-a surprins primind de la două persoane 650 de lei.

Medicul braşovean a fost arestat la începutul lunii martie 2013 după ce a fost prins luînd mită de la pacienţi. Doctorului braşovean i-a fost suspendat contractul de muncă pînă la clarificarea situaţiei în instanţă. Dr. Ienea a ajuns la Sibiu cu detaşare de la Braşov, în 2011, pentru şase luni, apoi şi-a prelungit detaşarea.

Sursă: www.antena3.ro

Tags: