News

Un medic din Capitală propune o leapșă a vaccinării. Ce presupune aceasta

Numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească. Peste șase mii de infectări au fost raportate în ultimele 24 de ore. În acest context, un medic din Capitală propune o leapșă a vaccinării
06.01.2022 | 17:27
Un medic din Capitala propune o leapsa a vaccinarii Ce presupune aceasta
ADVERTISEMENT

Un medic din Capitală propune o leapșă a vaccinării, în contextul în care sunt înregistrate din ce în ce mai multe cazuri de infectare cu COVID-19, și explică ce presupune mai exact această inițiativă.

Un medic din Capitală propune o leapșă a vaccinării

Situația epidemiologică în care ne aflăm este una extrem de delicată. Numărul cazurilor de COVID-19 cresc de la o zi la altă, iar presiunea din sistemul medical este una enormă.

ADVERTISEMENT

Un medic din Capitală s-a gândit să ia atitudine și a propus o idee care să ajute la combaterea pandemiei.

O leapșă a vaccinării ar putea fi un instrument de luptă împotriva virusului SARS-CoV-2, din punctul lui de vedere. Acesta spune că vrea să convingă trei persoane să se imunizeze și îi îndeamnă și pe ceilalți oameni să facă același lucru.

ADVERTISEMENT

“Vă provoc pe toți cei care încă aveți speranța că în România se poate mai bine să facem împreună 2 lucruri foarte simple pentru a combate pandemia:

1. Mă angajez ca, până la finalul săptâmânii să conving 3 persoane care s-au ferit să se vaccineze până acum să o facă în scurt timp: prieteni, cunoștințe sau pacienți. 3 oameni pe care să îi conving să se protejeze pe ei și, indirect, pe noi toți.

ADVERTISEMENT

2. Vă rog insistent pe 3 dintre voi, cei care citiți rândurile acestea, să faceți același lucru și, în plus, să rugați la rândul vostru pe 3 dintre cei dragi vouă să vă urmeze exemplul.

Dacă fiecare dintre cei 3 la care ajung cuvintele voastre perpetuează mesajul, matematica spune că în 15 asemenea pași simpli, pasând de la unii la alții mesajul de mai sus, vom fi vaccinat împreună 4.782.969 de români (adică 3^14), atingând, foarte probabil, pragul imunității care să ne apere pe noi toți și să oprească pandemia.

ADVERTISEMENT

Haideți să jucăm leapșa pe vaccinatelea! Haideți să ne arătăm unii altora că se poate. Sursum corda! La mulți ani!”, este mesajul postat de Theodor Voiosu, doctor la Spitalul Clinic Colentina.

Acesta explică că, dacă toate cele trei persoane convinse de fiecare dintre noi dă mesajul mai departe, vom reuși să vaccinăm împreună peste patru milioane de români.

Medicul Voiosu, despre valul 5 al pandemiei

Medicul Theodor Voiosu spune că valul 5 al pandemiei de coronavirus a ajuns deja în România și, din acest motiv, este necesar ca fiecare cetățean să ia atitudine.

“Am întâmpinat 2022 în curtea Spitalului Clinic Colentina, fiind de gardă la trecerea între ani. Valul 5 deja sosit în România, cu un sistem medical complet dezarmat…

În conversațiile dintre colegi plutea un aer de resemnare mioritică: ‘oare ne inchid iar și ne fac COVID?’.

Cred că în 2022 a venit vremea să nu ne mai mulțumim cu puțin, să nu mai acceptăm eternul ‘merge și așa’, să facem fiecare ceva mai mult.”, mai precizează acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: