News

Medic din București, cercetat penal pentru fraudă. A decontat ilegal 400.000 de lei din bugetul asigurărilor de sănătate

Un medic din Capitală este cercetat penal pentru fraudă și nu numai. A decontat ilegal 400.000 de lei din bugetul asigurărilor de sănătate, timp de 3 ani
23.11.2021 | 07:38
Medic din Bucuresti cercetat penal pentru frauda A decontat ilegal 400000 de lei din bugetul asigurarilor de sanatate
ADVERTISEMENT

Percheziții de amploare au avut loc luni în București, Buzău și Pogoanele. În urma acestora, un medic în vârstă de 78 de ani din Capitală a fost ridicat de oamenii legii și dus la secție pentru audieri.

Bărbatul avea cabinet în orașul Pogoanele din Buzău, iar împreună cu el au mai fost reținuți temporar alți doi angajați. Cu toții au trebuit să dea explicații cu privire la decontări ilegale în valoare de 400.000 de lei din bugetul asigurărilor de sănătate.

ADVERTISEMENT

Decontările ilegale au avut loc timp de trei ani

Timp de trei ani ( 2016-2019-n.r) cei trei inculpați au făcut astfel de decontări prin registre şi înscrisuri false. Documentele conțin fictiv 11.269 servicii medicale acordate pentru 2.272 de pacienţi.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2019, un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti,  în calitate de medic la un cabinet medical din Pogoanele, împreună cu alţi doi angajaţi ai cabinetului medical, ca urmare a derulării unor contracte având ca obiect furnizarea serviciilor medicale în asistenţă medicală de specialitate din ambulatoriu, ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienți, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate”,  a mai comunicat IPJ Buzău.

ADVERTISEMENT

Doctorul mai trimitea și o factură însoţită de formularele cu așa zisele cheltuieli, care nu existau în realitate. Misiunea oamenilor legii a fost desfășurată, mai exact, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului.

”Deşi serviciile medicale nu ar fi fost efectuate în realitate, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi”, potrivit IPJ Buzău.

ADVERTISEMENT

S-au ridicat și bunuri de valoare în urma perchezițiilor

În urma perchezițiilor au mai fost ridicate și laptopuri și alte înscrisuri şi documente. Medicul împreună cu angajații săi sunt puși acum sub acuzarea infracţiunii de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals.

“În data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat 4 percheziţii în municipiile Buzău şi Bucureşti, respectiv în oraşul Pogoanele, la sediul profesional şi locuinţele unor cadre medicale şi personal auxiliar al unui cabinet medical.

ADVERTISEMENT

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor laptopuri, mai multe înscrisuri şi documente.

În baza mandatelor de aducere, trei persoane cu vârste cuprinse între 47 şi 78 de ani, din Buzău şi Bucureşti, au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

 În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals”, au mai informat oamenii legii.

ADVERTISEMENT
Tags: