News

Medic de la Colentina: ”Am avut bolnavi care voiau să se infecteze cu COVID ca să îi pot opera”. Ce se va întâmpla cu pacienții internați?

11.10.2020 | 22:10
ADVERTISEMENT

Medicul Victor Cauni, şeful secţiei de Urologie de la Spitalul Colentina, a explicat situația complicată prin care trec pacienții care sunt internați.

Spitalul va redeveni suport COVID-19. În aceste condiții mulți oameni cu diferite boli nu știu cum vor mai fi tratați în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

”De luni nu vom mai face nicio internare pe secție, dacă pacientul nu are și COVID. Sunt pacienţi care au stat 6 luni şi au aşteptat 6 luni în care noi nu am putut trata niciun pacient fără COVID în spitalul Colentina”, a precizat doctorul Cauni.

Medicul de la Colentina: Sistemul mixt este singurul viabil

Medicul crede că singura soluție este un sistem prin care să nu fie discriminați bolnavii cu afecțiuni grave.

ADVERTISEMENT

”Noi vrem să putem lucra în zona de mix: COVID, non-COVID ca să nu discriminăm pacienti cu boli grave care nu au această infecție. Ar trebui să ne întrebăm câte sute de pacienti vor muri pentru că nu pot fi tratați de noi? Am avut pacienți bolnavi care voiau să se infecteze cu COVID numai ca să îi pot opera eu. Din punctul meu de vedere, cred că sistemul mixt este singurul viabil. Nici în străinătate nu sunt spitale COVID, sunt spitale care au grijă şi de pacienţi non-COVID şi de pacienţi COVID. Este o boală,” a precizat şeful secţiei de Urologie de la spitalul Colentina.

„Nu poţi lua un pacient să îl duci cu salvarea la sute de kilometri, la alt spital. Fiecare spital poate să îşi facă în curte sau să amenajeze o secţie pentru pacienţi Covid. Aşa e logic şi mai ales nu ştim dacă vor mai fi şase luni, un an sau doi. Şi atunci trebuie să fim pregătiţi, pentru că toţi pacienţii au dreptul la sănătate. Impactul în ceea ce ne priveşte este că nu ne mai facem meseria cum ar trebui, dar cât priveşte pacienţii, este o problemă de sănătate”, a adăugat Cauni, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a fost revoltată de decizia ca Spitalul Colentina să redevină COVID.

Colentina redevine spital COVID! Din ordinul lui Orban! Viața a peste 20.000 de bolnavi cronici tratați aici, lunar, este în pericol! Nepăsarea de la guvernare naște decizii horror!“, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

  • ”Operaţiile pe care le avem programate vor fi făcute. Luni avem programate 15 operații și de luni nu vom mai face nicio internare pe secție, dacă pacientul nu are și COVID. Sunt pacienţi care au stat 6 luni şi au aşteptat 6 luni în care noi nu am putut trata niciun pacient fără COVID în spitalul Colentina”, a precizat doctorul Victor Cauni.
ADVERTISEMENT
Tags: