News

Medic de la maternitatea Odobescu, confirmat cu coronavirus în ziua de Paște. A fost internat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

19.04.2020 | 16:33
Medic de la maternitatea Odobescu confirmat cu coronavirus in ziua de Paste A fost internat la Spitalul Victor Babes din Timisoara
Un medic de la maternitatea Odobescu, din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, a fost confirmat cu coronavirus chiar în ziua de Paște. Sursă foto: Banatul Azi
ADVERTISEMENT

Un medic de la maternitatea Odobescu, din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, a fost confirmat cu coronavirus chiar în ziua de Paște.

Medic de la maternitatea Odobescu, confirmat cu coronavirus în ziua de Paște

Informația conform căreia un medic de la maternitatea Odobescu din Timișoara a fost depistat pozitiv cu coronavirus chiar în prima zi de Paște a fost publicată de pressalert.ro.

ADVERTISEMENT

Doctorița a fost testată alături de alte cadre medicale din cadrul unității după ce Direcția de Sănătate Publică Timiș a dispus o serie de măsuri în focarul de COVID-19 de la maternitatea aflată în subordinea primăriei.

Conform informațiilor, medicul a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, iar DSP Timiș a început o anchetă epidemiologică în acest caz.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru nu a luat nicio măsură la maternitatea Odobescu

Scandalul de la maternitatea Odobescu a început la sfârșitul lunii trecute când au fost descoperite mai multe asistente infectate cu COVID-19, acestea reclamând lipsa materialelor de protecție.

Ulterior, au mai fost confirmate ca fiind pozitive alte cadre medicale, rude ale acestora, aproape 20 de mame, dar și bebelușii născuți aici.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut DSP Timiş să facă verificări la Spitalul Municipal Timişoara, după ce mai mulți nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus, dar, până acum, nu a luat nicio măsură în ciuda tuturor neregulilor descoperite.

Mai mult, un dosar penal, având ca obiect fapta de zădărnicire a combaterii bolilor a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara în legătură cu acest caz.

ADVERTISEMENT

În schimb, șase mame vindecate de coronavirus au fost aplaudate la externare de medicii de la Maternitatea Bega din Timișoara, spital suport pentru Covid-19. Acestea făceau parte dintr-un lot de 12 care s-au infectat cu coronavirus după ce au născut la Maternitatea Odobescu.

ADVERTISEMENT