News

Medic de la Spitalul Victor Babeș, mesaj dur pentru cei care nu cred în COVID-19: ”Hai cu noi în terapie intensivă fără mască. Ai curaj?”

14.07.2020 | 10:55
Medic de la Spitalul Victor Babeș, mesaj dur pentru cei care nu cred în COVID-19: ”Hai cu noi în terapie intensivă fără mască. Ai curaj?”
Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă: există riscul să nu mai fie locuri la ATI. Medicii vor trebui să aleagă pe cine tratează. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un medic de la Spitalul Victor Babeș din București a transmis un mesaj dur pentru cei care nu cred în COVID-19 și contestă pozițiile celor din Sănătate.

Dr. Simin Aysel Florescu îi avertizează pe cei care susțin teoriile inexistenței virusului și care refuză să poarte masca sanitară.

ADVERTISEMENT

Aceasta are o ”invitație” pentru acei cetățeni care, în ciuda datelor oficiale, cu zeci de mii de bolnavi și mii de morți, nu cred în nocivitatea noului coronavirus.

Un medic de la Spitalul Victor Babeș are un mesaj pentru cei care nu cred în existența COVID-19

Medicul Simin Aysel Florescu îi cheamă pe ”conspiraționiști” în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor, fără mască, pentru a cunoaște realitatea cruntă cu care se confruntă pacienții contaminați cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi că trebuie mască. Ok. Păi atunci hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți, care se fac că au Covid. Intri fără mască ( că e inutilă, zici, nu?), și stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Lângă bolnavii care nu au Covid.

Aia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubați. Ăia care se zbat să tragă aer în plămâni, cu disperarea unui om care se îneacă…. Aaa, parcă e altfel decât în piața Victoriei, unde te cațeri pe lăzi și urli aiurea, nu? Așa, respiră aaadââânc, trage aer în piept, dă-l afară…. ….poate mai și tușește careva pe lângă masca de CPAP….

Așaaaaa, acum așteptăm 6-7 zile.. Ne chemi tu când te apucă….cum ce, Covidu ăla care nu există.

ADVERTISEMENT

Ai curaj? ….că la vorbe sunteți meșteri toți…..doctori sunteți toți….incredibil!”, este mesajul medicului Simin Aysel Florescu transmis pe Facebook.

Mesaj dur și din partea managerului unui spital din Timișoara

Reacția dură a sistemului medical după valul de teorii ale conspirației din partea cetățenilor apărute în ultimele săptămâni a consemnat și poziția extrem de dură a șeful spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea.

Acesta a transmis un mesaj dur pentru toți cei care încă nu cred că noul coronavirus există. ”Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând ca nu vor sa facem experimente pe ei. Nu mai avem arme.

ADVERTISEMENT

Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranta si cu conspirația, cu indolenta, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce sa-i mai faci. Îi așteptăm in spitale, unde avem si lumânări. Ei cred ca se fac bine de la natura. Avem pacienți relativ tineri, intre 50 si 70 de ani”, a spus Cristian Oancea.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri