News

Medic demis după ce a eliberat o rețetă neobișnuită unui copil răcit: „înghețată și jocuri video”

Medic demis pentru că a prescris o rețetă neobișnuită unui copil răcit. Mama micuțului a relatat întâmplarea pe Facebook.
01.06.2023 | 21:50
Medic demis dupa ce a eliberat o reteta neobisnuita unui copil racit inghetata si jocuri video
Medic demis după ce a eliberat o rețetă neobișnuită. Colaj Fantik/ Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Medic demis după ce a eliberat o rețetă neobișnuită unui copil răcit. O femeie din Brazilia a trecut, alături de fiul ei, printr-un întâmplare bizară. Cei doi s-au prezentat, la jumătatea lunii mai, la un control medical, deoarece băiatul prezenta simptome de gripă.

Medic demis după ce a eliberat o rețetă neobișnuită

Priscila da Silva Ramos a mers împreună cu copilul de nouă ani, în data de 18 mai, la o clinică de stat din Osasco, São Paulo, cu scopul de a consulta un medic, deoarece băiețelul „tușea, prezenta simptome de gripă foarte rea, dureri în gât, amețeli și a început să vomite”.

ADVERTISEMENT

În timpul consultației, femeia susține că medicul nu l-ar fi examinat pe micuț. L-a întrebat ce simptome are, iar ulterior ar fi început să îi prescrie o rețetă. Doctorul s-ar fi interesat și ce fel de înghețată preferă băiatul.

„A început să prescrie foarte multe medicamente. Pe unele le știam, cum ar fi dipirona, pe altele nu le cunoșteam. Însă, medicul nu mi-a explicat nimic”, a mărturisit mama minorului de nouă ani, potrivit Globo.com.

ADVERTISEMENT

Ulterior, când s-a întors acasă, femeia a arătat rețeta unei rude. Atunci și-a dat seama că medicul i-a prescris copilului o „rețetă” neobișnuită: „înghețată de ciocolată de două ori pe zi și jocul video Free Fire”.

Mama copilului a decis să facă publică întâmplarea. Astfel, ea a relatat pe Facebook cum a decurs evenimentul, postând și rețeta pe care se afla lista de „medicamente”. Femeia consideră că medicul și-a bătut joc de ea și de micuț.

ADVERTISEMENT

În urma acestui incident, conducerea spitalului s-a autosesizat. Medicul din Brazilia a fost demis din funcție, conform deciziei reprezentanților administrație de sănătate publică, notează sursa citată.

Medic demis pentru că și-a spitalizat în mod repetat părinții

Un medic din Iași a fost demis, anul trecut, deoarece și-a spitalizat în mod repetat părinții. Laura Gheucă-Solovăstru și-a internat părinții 1.200 de zile în șase ani, deși internările nu erau justificate.

ADVERTISEMENT

În urma constatării acestui caz, a fost înființată o comisie care a anchetat medicul, iar managerul Spitalului “Sf. Spiridon”, prof. univ. dr. Daniel Vasile Timofte, a dispus demiterea acestuia.

„Deşi indicatorii de eficienţă ai secţiei din 2018 – 2022 se menţin la valori optime, totuşi spitalizările prelungite şi repetate nu se justificau după diagnosticul principal de internare într-o secţie clinică a unui spital de urgenţă. Ca diagnostic principal de internare predomina urticaria acută şi cronică acutizată la alimente sau antiinflamatoare, fără a se efectua teste alergologice sau fără a fi susţinut de prezenţa eozinofilelor crescute sau de imunoglobulina IgE, reprezentând asftel o neconformitate cu protocolul de diagnostic şi tratament al urticariei alergice”, a precizat Daniel Vasile Timofte, la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT
Tags: