News
notix pixel id

Caz halucinant. Un medic din Sinaia a scăpat nepedepsit după ce a uitat pansamente în corpul unei fetițe

13.05.2021 | 11:44
Caz halucinant. Un medic din Sinaia a scăpat nepedepsit după ce a uitat pansamente în corpul unei fetițe
Medic acuzat de malpraxis găsit nevinovat, în Sinaia. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un medic din Sinaia a scăapt nepedepsit după ce a uitat pansamente în corpul unei fetițe. Bărbatul nu este urmărit penal pentru fapta sa, comisă în anul 2018.

Medicul Severius Bărbuță a fost acuzat de părinții fetei în vârstă de zece ani că în urma operației de apendicită fata a rămas cu pansamentele sterile în corp. Acesta a scăpat de răspunderea penală pentru acuzația de malpraxis.

Medic nepedepsit după ce a lăsat pansamente în corpul unei copile

Acest caz fost oficial închis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, iar motivul invocat este că fapta nu este prevăzută de legea penală sau nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.

ADVERTISEMENT

Părinții fetei au contestat această decizie, dar Judecătoria Sinaia a respins-o ca nefondată. Ceea ce este și mai surprinzător este că și medicul Severius Bărbuță contestat această decizie.

Medicul a contestat decizia. Motivul halucinant

Totuși, motivul său nu este faptul că e nemulțumit că a ieșit nevinovat ci acela că părinții fetei vor putea să îndrepte împotriva lui un proces civil pentru a-i cere despăgubiri materiale.

ADVERTISEMENT

Aceasta este soluția dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești care îl nemulțumește pe medic. El și-ar fi dorit ca dosarul să fie închis pe motivul că fapta săvârșită nu există.

Dacă s-ar fi întâmplat așa, atunci familia fetiței de 10 ani nu ar mai fi putut să deschidă un proces în civil în vederea obținerii unor despăgubiri materiale de la medic.

ADVERTISEMENT

„În baza art. 341 alin. 6 lit. a Cod pr. penală respinge că nefondată plângerea formulată de petentul BĂRBUȚĂ SEVERIUS în contradictoriu cu intimata MARCU MARIA CLAUDIA în calitate de reprezentant legal al persoanei vătămate minore CHIVU MARIA ALESSIA împotriva ordonanței de clasare nr. 89/P/2019 din dată de 12.10.2020 emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, confirmată prin ordonanță nr.25/II/2/2020 din dată de 19.11.2020 a prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia”, arată decizia instanțelor de judecată, potrivit ziare.com.

Fata avea în corp două bucăți de tifon, după operația de apendicită

Judecătoria Sinaia a respins și acțiunea medicului, astfel că părinții pot primi bani pentru fapta săvârșită de Severius Bărbuță. Cazul ajuns în atenția presei în anul 2019, când părinții fetei, care avea atunci doar 10 ani, l-au acuzat pe medicul Severius Bărbuță că a pus-o pe fata lor în pericol din cauza neglijenței sale.

ADVERTISEMENT

În cadrul unei operații de apendicită din 2018, fata a fost la un pas de o complicație severă din cauza medicului. După un an de la operație, copila a început să acuze dureri de burtă și la investigațiile medicale s-a descoperit că fata avea în corp bucată de tifon de mărimea unui deget.

Ulterior, medicii au mai îndepărtat o bucată de tifon de mărimea unui șiret și au concluzionat că acestea erau pansamente utilizate de chirurgul care făcuse operația de apendicită cu un an în urmă.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri