News

Medic român din Suedia, critică dură pentru Dan Bittman: ”Modelul suedez nu se poate aplica copy-paste în alte țări”

01.11.2020 | 19:12
Medic roman din Suedia critica dura pentru Dan Bittman Modelul suedez nu se poate aplica copypaste in alte tari
ADVERTISEMENT

Un medic din Suedia a transmis pe pagina de facebook o scrisoare deschisă pentru Dan Bittman, Mircea Dinescu și alți ”experți”.

Laura Ghibu este doctor de origine română. Trăiește în Suedia de mulți ani și este indignată că unii oameni din România se opun măsurilor de restricție.

ADVERTISEMENT

Aceasta a precizat că strategia suedeză nu se poate aplica ” copy-paste în alte țări”. ”Viața în Suedia nu este normală”.

Medic din Suedia, mesaj pentru Dan Bittman: ”Ca să faci ca suedezii, trebuie să fii suedez”

”Modelul suedez e ca fiecare individ să adopte un comportament responsabil și să ajute la combaterea răspândirii epidemiei!”, a scris Laura Ghibu.

ADVERTISEMENT

Medicul din Suedia a explicat în scrisoare și modul cum trăiesc nordicii.

”Viața în Suedia NU ESTE NORMALĂ! Este diferită de cum e în alte țări datorită psihologiei poporului suedez care e natural individualist și respectă recomandările.(…) Circa 52% dintre suedezi locuiesc singuri! Bunicii nu locuiesc împreuna cu nepoții și, în general, nu se îngrijesc de ei,” a declarat Laura Ghibu.

”Ieri, un medic suedez nu a vrut să urce in lift cu mine, chiar dacă respectam regula de stat spate la spate. Mi-a spus ca după ce a văzut în repartul de terapie intensivă nu vrea să ia nici un risc!
Oamenii, în general, nu se mai întâlnesc social, păstrează distanța, lucrează de acasă, nu se mai fac conferințe, petreceri sau spectacole cu mai mult de 50 de spectatori, se evită transportul in comun și călătoriile neesențiale. Aceste măsuri stricte de izolare au fost recomandate săptămâna trecută pentru 6,5 dintre cele 10 milioane de locuitori.
Vouă vi se pare o “viață normală”? Mie nu. Dar nu mă lamentez, mă conformez fiindcă eu vreau să fiu o parte din soluție nu o cauză a problemei.
Asta fac 80% dintre suedezi. De aceea nu avem lockdown, fiindca noi ne autoizolam singuri și facem ce ni se spune, cu toate pro- si contra acestui mod de trai și de a reacționa,” a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT

Medic din Suedia: Scrisoare deschisă către Dan Bittman. Laura Ghibu a vorbit și despre începuturile pandemiei, dar și despre efectul de turmă.

”Numărul de victime in Suedia la începutul pandemiei a fost printre cele mai ridicate din lume! Jumatate dintre cele peste 5.900 de victime au fost beneficiari ai servicilor de asistență pentru vârstnici. Multe dintre aceste victime puteau fi salvate dacă se luau măsuri corecte și la timp. Adevarul este că vârstnicii din centrele de asistență nu au fost protejați îndeajuns. În teorie, imunitatea de turmă e bună dar în practică, în lupta cu ACEST virus, imunitatea de masa nu e sigur că se poate obține deoarece NU SE STIE CÂT TIMP, CEI TRECUȚI PRIN BOALA, AU ANTICORPI! Mulți au trecut prin boală și nu mai prezintă anticorpi după 3-4 luni.” – Laura Ghibu.

ADVERTISEMENT