News

Medic din Timișoara, infectat cu Covid la o lună după rapel. Cum explică această situație

03.03.2021 | 10:39
Medic din Timisoara infectat cu Covid la o luna dupa rapel Cum explica aceasta situatie
Medicul radiolog susține că are simptome ușoare, specifice mai degrabă unei viroze. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marius Moise, medicul radiolog al unei clinici private din Timișoara, a fost diagnosticat cu Covid-19 la mai bine de o lună după administrarea celei de-a doua doze a vaccinului dezvoltat de Pfizer.

Întrucât are simptome specifice mai degrabă unei banale viroze, acesta pune întreaga situație pe seama unei noi tulpini a virusului. În ciuda faptului că își făcuse testul și părea că are imunitatea formată, există riscul să nu fi dezvoltat suficienți anticorpi.

ADVERTISEMENT

Îi sfătuiește, însă, pe cetățeni să nu intre în panică și să se vaccineze de îndată ce li se ivește ocazia. „Chiar dacă în cazul meu nu și-ar face efectul, îndemnul meu este ca lumea să se vaccineze. Suntem diferiți și vaccinul este o cale sigură, care oferă protecție”, susține medicul radiolog.

S-a îmbolnăvit de Covid-19 la mai bine de o lună după doza de rapel

M-am vaccinat la începutul lunii ianuarie, rapelul l-am făcut la sfârșitul lunii, prin 28, și de câteva zile am început să am niște simptome specifice de viroză, tuse, nas înfundat, lucruri absolut neclare.

ADVERTISEMENT

Nu era ceva tipic Covid, fără tuse și probleme cu respirația. Am decis să fac testul rapid și ulterior PCR, de unde am fost depistat pozitiv.

Mi-am făcut și nivelul de anticorpi și este un nivel mediu, am colegi care au valori mai mari. Se pare că eu fac parte din procentul mai mic de populație care dezvoltă imunitate scăzută.

ADVERTISEMENT

Se poate să fie și noua tulpină, nu se știe exact care este procentul de protecție. Pfizer oferă protecție la tulpina originală, dar la tulpinile noi nu se știe concret ce valori de protecție oferă.

Se verifică la UMF analiza. Se poate să fie varianta nouă. Nu dă simptome mai agresive, dar e contagioasă.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă în cazul meu nu și-ar face efectul, îndemnul meu este ca lumea să se vaccineze. Suntem diferiți și vaccinul este o cale sigură, care oferă protecție”, a declarat medicul Marius Moise pentru tion.ro.

ADVERTISEMENT