News

Medic fals, care efectua chiar și intervenții chirurgicale, depistat la o clinică din București

03.12.2020 | 16:01
Medic fals care efectua chiar si interventii chirurgicale depistat la o clinica din Bucuresti
Medic fals, care efectua chiar și intervenții chirurgicale, depistat la o clinica din București. Sursa foto: medium.com
ADVERTISEMENT

După cazul medicului fals Matteo Politi, care a înșelat mai mulți clienți, Poliția din România cercetează o situație similară, cu un medic fals din același domeniu al esteticii care se pare că opera fără drept în țara noastră.

În cursul zilei de joi, Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au descins la mai multe locații din București şi Constanța pentru a cerceta o femeie care se pretindea a fi de profesie medic estetician.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, femeia în cauză profesa sub denumirea de Dr. Lana și desfășura intervențiile la mai multe cabinete, reunite sub denumirea de ”Russian Lips”.

Încă un medic fals, depistat în România. Efectua chiar și intervenții chirurgicale fără drept

Un nou scandal în domeniul medical stă să izbucnească în România. O femeie care pretindea că este medic şi făcea proceduri de microchirurgie estetică fără a a avea acest drept, este cercetată de poliţişti sub acuzaţiile de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

ADVERTISEMENT

Din datele oferite de Poliție, medicul fals efectua lucrări chirurgicale minim invazive de domeniu estetic fără a avea drept de practică. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a anunţat faptul că s-a pus în aplicare un număr de 3 mandate de percheziţie.

Infracţiunile cercetate de aceştia sunt: exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, dar și înşelătorie.

ADVERTISEMENT

”Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pune în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în București și județul Constanța, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activitati”, transmite Poliția Capitalei, conform Agerpres.

Cum își mințea ”medicul” clienții

Potrivit unor surse din anchetă, femeia profesa sub denumirea de Dr. Lana şi desfăşura intervențiile la mai multe cabinete, reunite sub denumirea de “Russian Lips”.

ADVERTISEMENT

Medicul fals îşi minţea clientele că are drept de liberă practică și că acest lucru se datorează diplomei de medic pe care aceasta ar fi avut-o. Dr. Lana închiria spații de tip cabinet medical unde efectua diverse proceduri de microchirurgie estetică.

”Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoana în cauză, fără drept de liberă practică pe teritoriul României, cu sprijinul unor alte persoane, ar fi închiriat spații de tip cabinet medical, în care efectua proceduri de microchirurgie estetică”, mai anunță Poliția, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT