News

Medic legist băut, ridicat de Poliție după ce a provocat două accidente rutiere. Cadrul medical, la a doua abatere

Un medic legist băut, din Alba, a fost ridicat de Poliţie după ce a provocat două accidente rutiere. Cadrul medical se află la a doua abatere.
26.08.2021 | 09:37
Medic legist baut ridicat de Politie dupa ce a provocat doua accidente rutiere Cadrul medical la a doua abatere
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Alba Iulia, de profesie medic legist la Spitalul Județean de Urgențe, a fost prins de polițiști, acuzat fiind că a provocat două accidente de circulație.

Într-o filmare apărută în presa locală, cadrul medical pare aflat într-o stare suspectă. Medicul refuză însă testarea cu aparatul etilotest, dar din imagini ar părea că se află sub influența băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

Medic legist din Alba, dus la Poliție după ce a condus băut și a provocat două accidente

Medicul legist din Alba Iulia a fost filmat chiar de fiul unuia dintre proprietarii maşinilor lovite, cu care a intrat într-un conflict.

Potrivit publicației Alba24, cadrul medical ar fi plecat de la locul primului accident, unde ar fi lovit o maşină, dar a fost găsit ulterior de fiul proprietarului.

ADVERTISEMENT

Doctorul nu a stat ”potolit” nici după prima abatere. Între timp, se pare că acesta ar mai fi lovit o maşină.

În urma acestor infracțiuni, la faţa locului a sosit şi Poliţia Rutieră, iar medicul a fost condus la secţie unde a refuzat recoltarea de probe biologice.

ADVERTISEMENT

Cum a decurs întâlnirea dintre medicul legist și agentul de la Poliție:

  • Polițist: Vă pun cătușele și vă duc forțat dacă nu colaborați cu mine! Suflați în aparat?
  • Medicul legist: Am o singură rugăminte…
  • Polițist: Domnule, suflați în aparat pentru testare?
  • Medicul legist: Am o singură rugăminte. Pot să sun avocatul?
  • Polițist: Sunați-l!

Medicul legist din Alba, la a doua abatere

Medicul-problemă din județul Alba nu este la prima abatere de acest gen. Tot în această vară, pe 17 iunie 2021, a fost depistat în trafic după ce a depăşit viteza legală.

ADVERTISEMENT

Și atunci a refuzat să se supună testului pentru alcool şi prelevării de probe biologice şi a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti. Parchetul a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate sub control judiciar, potrivit Adevărul.

În urmă cu trei ani, în octombrie 2018, medicul a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani tot pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, mai scrie sursa citată.

Un alt medic din țară, de această dată din Ilfov, Vlad Roșca, urolog în cadrul spitalului Județean, a provocat două accidente. Acesta s-a suit beat la volan și a făcut zob o barieră la o trecere la nivel cu calea ferată. Apoi, s-a răsturnat cu mașina pe DN3, iar un pasager a fost rănit ușor.

În urma cercetărilor s-a descoperit că avea o alcoolemie de 2,02 mg alcool pur per litru și a fost reținut.

ADVERTISEMENT
Tags: