News

Medic stomatolog din Dolj, reținut pentru servicii medicale fictive. Suma uriașă de bani încasată

Un medic stomatolog din Dolj a fost reținut pentru servicii medicale fictive. Ar fi încasat o sumă uriașă de bani de la stat.
23.05.2023 | 18:28
Medic stomatolog din Dolj retinut pentru servicii medicale fictive Suma uriasa de bani incasata
Un medic stomatolog din Dolj, reținut după ce a prejudiciat CNAS cu aproape 100.000 de lei. Cum a procedat. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un medic stomatolog din județul Dolj a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti. Cadrul medical, o femeie, este acuzat că a decontat servicii medicale fictive acordate unor pacienţi. Prejudiciul total este unul considerabil.

Un medic stomatolog din Dolj, reținut după ce a prejudiciat CNAS cu aproape 100.000 de lei. Cum a procedat

Dentista, care este din Craiova, a fost reținută de polițiști sub acuzațiile de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. În ultimii ani, aceasta ar fi decontat servicii medicale fictive în valoare de 98.000 lei. Vorbim de un medic foarte tânăr, de 33 de ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, acțiunile femeii ar fi avut loc în perioada mai 2022 – februarie 2023. În acest interval, stomatoloaga a reușit să-i inducă în eroare pe reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Dolj.

Medicul a avut o strategie extrem de ingenioasă. A solicitat şi decontat servicii medicale stomatologice fictive acordate unor pacienţi, inclusiv minori. A sustras de la stat aproape 100.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada mai 2022 – februarie 2023, femeia de 33 de ani, în calitate de medic stomatolog, prin completarea şi depunerea unor înscrisuri nereale, ar fi indus şi menţinut în eroare reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, solicitând şi decontând servicii medicale stomatologice fictive acordate unor pacienţi, inclusiv minori, fapt ce ar fi avut ca urmare obţinerea unui folos patrimonial injust. Prejudiciul cauzat Casei de Asigurări de Sănătate Dolj este de peste 98.000 lei.

În baza probatoriului administrat, femeia a fost reţinută de poliţişti, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, fiind introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj”, arată IPJ Dolj, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Percheziții realizate de poliție la mai multe adrese din Dolj

În același dosar, angajații de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au efectuat şase percheziţii domiciliare, în municipiul Craiova şi comuna Radovan.

Au fost verificări atât la domiciliul unor cadre medicale, cât şi la sediul cabinetelor medicale în care aceştia asigură asistenţă medicală de specialitate. Acțiunea face parte dintr-un dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

ADVERTISEMENT

Medicul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea luării unei măsuri preventive. De notat că în urma acțiunilor de marți au fost identificate şi ridicate înscrisuri şi medii de stocare, ce constituie mijloace de probă.

ADVERTISEMENT
Tags: