News

Un medic din Sudan a convins sute de români să se vaccineze. Victorie anti-Covid în trei județe

Un medic din Sudan, stabilit în România în urmă cu mai bine de trei decenii, a convins sute de oameni din Olt, Dolj şi Vâlcea să se vaccineze anti-Covid.
14.11.2021 | 22:28
Un medic din Sudan a convins sute de romani sa se vaccineze Victorie antiCovid in trei judete
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care majoritatea românilor se tem de vaccinarea anti-Covid, un medic din Sudan, stabilit în județul Dolj, pune umărul serios la convingea populației de importanța acestui act medical în această perioadă dificilă din pandemie.

Hisham Tageldin este medicul satului Frățilă din județul Dolj. Acesta profesează în țara noastră de 33 de ani, iar recent s-a evidențiat prin sfaturile sale pentru cetățeni.

ADVERTISEMENT

Doctorul a convins, prin explicațiile sale, sute de oameni din Dolj și din județele învecinate să se vaccineze anti-Covid.

Un medic din Sudan a convins sute de români să se vaccineze anti-Covid

În cursul zilei de duminică, o caravană a vaccinării a ajuns în satul Frățila acolo unde, cu ajutorul medicului sudanez, alte zeci de persoane au acceptat să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

”Caravana vaccinării a ajuns astăzi în satul Frățila, județul Dolj, unde zeci de români s-au vaccinat cu prima doză în cabinetul doctorului Hisham Tageldin.

Oamenii din Frățila au răspuns prezent apelului făcut de primar și de medicul satului. Au venit în număr mare la caravana vaccinării, s-au informat și apoi s-au vaccinat. A fost atât de simplu”, au scris cei de la RO Vaccinare, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, Dr. Hisham Tageldin a convins până acum sute de oameni să se vaccineze. El a avut răbdare cu fiecare în parte și a explicat pe înțelesul fiecăruia importanța vaccinării și riscurile trecerii prin Covid-19.

Medicul Tageldin a venit din Sudanul de Nord în România cu un an înainte de Revoluție. După ce a terminat Facultatea de Medicină s-a stabilit în Mischii-Dolj şi a devenit medic de familie pentru 2.500 de pacienţi din trei judeţe: Olt, Dolj şi Vâlcea.

ADVERTISEMENT

În prezent, acesta are un cabinet medical în comuna Bulzești și a pus bazele unui centru de permanență pentru oamenii din localitate.

Caravana ”Oameni ca mine” se desfășoară în județele Dolj, Olt și Argeș

RO Vaccinare informează că proiectul ”Caravana OAMENI CA MINE” se desfășoară în județele Dolj, Olt și Argeș. Cetățeni din aceste zone participa la sesiuni informaționale, cu caracter educativ, despre importanța, necesitatea și beneficiile vaccinării împotriva virusului Covid -19.

Astfel, orice persoană care are nelămuriri, întrebări despre vaccinare și dorește să se informeze, este invitată să ia parte la caravana.

Aceasta va fi prezentă în Slatina (16,17 noiembrie) si Pitești (20, 21 noiembrie). Publicul va putea astfel interacționa cu reprezentanți ai lumii medicale, profesioniști, medici din comunitățile locale, mai anunță Ro Vaccinare.

ADVERTISEMENT