News

Medicament contra COVID-19, produs de Institutul Cantacuzino. Când ar trebui să apară

13.10.2020 | 14:50
ADVERTISEMENT

Institutul Cantacuzino va produce un medicament împotriva COVID-19. Directorul Florin Oancea a anunțat că prețul va fi unul accesibil pentru populație și va fi eficient chiar și în prevenirea gripei.

”Este un imunomodulator sub formă de capsule pe care încercăm să îl scoatem până la finalul acestui an,” a precizat Oancea.

ADVERTISEMENT

Directorul de la Cantacuzino a precizat că medicamentul a fost produs până acum pe un lot pilot. Ar trebui să fie scos la producție înainte de finalul anului 2021.

Institutul Cantacuzino: Medicamentul contra COVID-19 va fi gata până la finalul anului

”Am reușit să producem un test pilot pentru Orostim. Încercăm anul acesta, vine gripa sau chiar pentru această boală a momentului, COVID-19, să venim în întâmpinarea oamenilor.

ADVERTISEMENT

Este un imunomodulator sub formă de capsule pe care încercăm să îl scoatem până la finalul acestui an. L-am produs pe un lot pilot, iar acum vrem să îl scoatem pe producție”, a declarat Florin Oancea, directorul Institutului Cantacuzino.

Recent, profesorul Alexandru Rafila a afirmat că un vaccin anti-Covid ar putea costa între 5 și 20 de euro.

ADVERTISEMENT

„Cred că până la sfârşitul anului, vor ieşi cel puţin două vaccinuri. Preţul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro şi 20 de euro. Nu este un preţ de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, în decembrie 2020 ar putea să apară cel puţin două vaccinuri, produse de cele patru mari companii AstraZenaca, Sanofi GSK, Moderna şi Pfizer. Vă amintim că Studiul Johnson & Johnson a fost suspendat în conformitate cu standardele normative după ce un participant a dezvoltat reacții adverse grave. Compania a mai spus că starea pacientului este analizată şi evaluată de un comitet independent.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să respectăm intimitatea acestui participant la studiu. Aflăm mai multe despre boala acestui participant şi este important să avem toate datele înainte de a împărtăşi alte informaţii”, a fost transmis.

ADVERTISEMENT
Tags: