News
notix pixel id

Medicament revoluţionar împotriva Covid, lansat de Institutul Cantacuzino: „Conține 15 tulpini bacteriene”

30.11.2020 | 14:03
Medicament revoluţionar împotriva Covid, lansat de Institutul Cantacuzino: „Conține 15 tulpini bacteriene”
Institutul Cantacuzino scoate pe piață un medicament imunomodulator. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Primul lot al produsului imunomodulator OROSTIM-HV, lansat pe piață de Institutul „Cantacuzino” conform unui anunț MApN.

Institutul va lansa pe piață OROSTIM-HV, care poate fi achiziționat începând cu 2 decembrie, din punctul de vânzare al Institutului din Splaiul Independenței nr. 103.

Conform MApN, Ludovic Orban și ministrul Apărării Nicolae Ciucă vor participa la lansarea oficială a produsului.

ADVERTISEMENT

Medicament inventat de Institutul Cantacuzino

OROSTIM-HV este un supliment alimentar care conţine o combinaţie dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii.

Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariţie a infecţiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii repetate şi persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută”, este transmis în comunicatul MApN.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acest produs, Institutul pregătește „transferul tehnologic într-o altă arie de fabricaţie pentru producţia în serie a produsului”.

Institutul „Cantacuzino” a fost înființat la 1 aprilie 1921, prin Înaltul Decret emis de Regele Ferdinand I, sub denumirea de Institutul de Seruri și Vaccinuri „Dr. I. Cantacuzino”. Profesorul Cantacuzino fondase si conducea „Laboratorul de Medicină Experimentală” încă din 1901, de când fusese numit profesor la Facultatea de Medicină din București.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului oficial „de-a lungul unei perioade de aproape 100 de ani, în Institutul Cantacuzino s-au efectuat cercetări în toate domeniile importante ale microbiologiei și științelor conexe, s-au produs o serie de vaccinuri si seruri terapeutice, specialiștii săi fiind implicați în activități de sănătate publică (în special prin activitatea de îndrumare metodologică a Institutelor de sănătate publică din România), de supraveghere epidemiologică a teritoriului, de documentare și pregătire a personalului medical de specialitate”.

Din 2017, Institutul a ajuns în subordinea Ministerului Apărării Naționale, sub denumirea de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri