News

Medicament rusesc, introdus de Ministerul Sănătății în protocolul de tratament al pacienților cu COVID-19 din România. Acesta nu este aprobat de UE

22.05.2020 | 21:05
Medicament rusesc introdus de Ministerul Sanatatii in protocolul de tratament al pacientilor cu COVID19 din Romania Acesta nu este aprobat de UE
ADVERTISEMENT

Un medicament rusesc, care nu este aprobat de UE, a fost introdus de Ministerul Sănătății în protocolul de tratament al pacienților cu COVID-19 din România.

Medicament rusesc, introdus de Ministerul Sănătății în protocolul de tratament al pacienților cu COVID-19 din România

Conform g4media.ro, Ministerul Sănătății din România a inclus în protocolul de tratament al pacienților cu forme ușoare și medii de COVID-19 medicamentul rusesc Umifenovir, comercializat sub numele Arbidol.

ADVERTISEMENT

Medicamentul, care nu este aprobat de Uniunea Europeană, este adus de sponsori, iar recent Gigi Becali a declarat că a cumpărat 100.000 de pastile, după o discuție cu fiica managerului de la Institutul Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel.

Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 care produce boala COVID-19 a fost modificat de Ministerul Sănătăţii, printr-un ordin publicat vineri în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

”Este un antiviral folosit în cazurile de gripă, cu rezultate bune”

Conform documentului, nu se mai recomandă tratamentul cu Paracetamol pentru pacienții cu forme ușoare ale bolii, însă este menținută Hidroxiclorochina în toate stadiile bolii. În plus, pentru formele ușoare și medii este trecut și tratamentul cu un antibiotic (Azitromicină) și cu Umifenovir.

Medicamentul Umifenovir (Arbidol) nu este comercializat în România, pentru că nu este autorizat în Uniunea Europeană, fiind utilizat în special în Rusia, China și Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

”Medicamentul Umifenovir sau Arbidol nu este aprobat în Uniunea Europeană și, de aceea, în România ajunge prin sponsorizări ale persoanelor fizice sau juridice, care îl cumpără din Rusia sau Republica Moldova”, a declarat medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș.

”Este un antiviral folosit în cazurile de gripă, cu rezultate bune. Și Remdesivir ajunge tot prin sponsorizări, pentru că a fost aprobat în regim de urgență în SUA, dar încă nu a fost aprobat și în UE”, a mai spus doctorul.

ADVERTISEMENT

Un grup de medici de la Facultatea de Medicină a Universității din Zhejiang, sub coordonarea profesorului Tingbo Liang, au elaborat un manual pentru tratarea infecțiilor de coronavirus. Tratamentul se face cu antivirale folosite în tratarea HIV/SIDA: lopinavir/ritonavir, combinat cu arbidol.

ADVERTISEMENT