News

Medicamentele disponibile în România pentru tratarea gripei și infecțiilor virale respiratorii. Listă publicată de către Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a publicat lista medicamentelor antitermice, antiinflamatoare și antivirale pentru gripă care sunt disponibile pe piața din România.
03.01.2023 | 20:31
Medicamentele disponibile in Romania pentru tratarea gripei si infectiilor virale respiratorii Lista publicata de catre Ministerul Sanatatii
România este în pragul unei epidemii de gripă/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care gripele și infecțiile respiratorii acute s-au răspândit pe scară largă în România, Ministerul Sănătății a publicat pe site-ul propriu lista medicamentelor cu care aceste afecțiuni pot fi tratate și care sunt disponibile în farmaciile din țara noastre.

Lista preparatelor comerciale pentru adulți și copii (antitermice, antiinflamatoare, antivirale pentru gripă) disponibile în România este structurată pe trei categorii distincte de medicamente: ibuprofen, paracetamol și oseltamivirum.

ADVERTISEMENT

În prima categorie, a ibuprofenului, sunt trecut următoarele medicamente, cu variantele lor: Adagin, Advil, Algin, Biofen, Brufen, Buprofess, Calmolin, Ibalgin, Ibucalmin, Ibufen, Ibuprofen (mai multe tipuri, în funcție de producător), Ibuvalen, Inflanor, Larofen, Mig, Nurofen, Paduden, Reuprofen.

Din categoria paracetamol, pe piața din România pot fi găsite: Bioflu, Defebryl, Fervex, Grippostad, Panadol, Paracetamol (mai multe tipuri, în funcție de producător), Paramol, Prosinus, Sanador.

ADVERTISEMENT

Din clasa oseltamivirum, sunt disponibile Ebilfumin, Segosana și Tamiflu.

Lista detaliată poate fi consultată AICI.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a anunțat că în intervalul 19-25 decembrie au fost raportate la nivel național  140.688 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii.

În aceeaşi perioadă a anului 2021 se înregistrau de peste trei ori mai puține cazuri, anume 38.322.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, marți, că România se află în pragul unei epidemii de gripă, care va fi declarată oficial dacă și la finele acestei săptămâni se va înregistra o creștere a numărului de cazuri.

Tags: