News

Medicamentele pentru Covid, oferite de Franța, au ajuns în România. Raed Arafat: ”Este un ajutor extraordinar”

Vești bune pentru pacienții Covid. Medicamentele oferite de Franța au ajuns în țară.
24.10.2021 | 16:59
Medicamentele pentru Covid oferite de Franta au ajuns in Romania Raed Arafat Este un ajutor extraordinar
ADVERTISEMENT

Aflată în plin război cu valul 4 al pandemiei, România a primit duminică medicamentele oferite de Franța pentru tratarea persoanelor infectate cu Covid-19.

Recepția s-a făcut la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției – Ciolpani. La eveniment a participat și Laurence Auer, ambasadorul Franței în România, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

”Sunt medicamente pentru reanimare, mecanismul european de protecție civilă merge foarte bine”, a declarat Laurence Auer.

Medicamentele oferite de Franța pentru tratamentul pacienților cu Covid-19 au ajuns în România

De la începutul pandemiei, peste 55 de țări au profitat de mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene. UE a coordonat şi a cofinanţat livrarea a peste 190 de milioane de echipamente medicale şi individuale de protecţie. Totodată, a consolidat capacitatea spitalelor cu personal medical suplimentar şi a furnizat vaccinuri şi alte echipamente esenţiale.

ADVERTISEMENT

Coordonatorulul Departamentului de Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a lăudat duminică, 24 octombrie, mecanismul european de solidaritate.

”Pentru noi este un ajutor extraordinar, arată solidaritatatea europeană în momentele dificile… Dozele sunt pentru pacienții sedați de la Terapie Intensivă, sunt medicamente de mare importanță, vor ajunge pentru un timp suficient”, a explicat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Șeful DSU a explicat că medicamentele vor ajunge la Unifarm care le va distribui după planul făcut de Ministerul Sănătății.

Raed Arafat: ”Ministerul va decide unde se duc medicamentele”

„Vor ajunge la Unifarm, la zona refrigerată. Ministerul Sănătății va face planul de distribuire și Unifarm le va distribui. Ministerul va decide unde se duc medicamentele”, a declarat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Situația tot mai complicată din ultima perioadă le dă bătăi de cap autorităților. În prezent sunt peste 1.800 de persoane la ATI, iar numărul deceselor zilnice se menține foarte mare. Coordonatorul Departamentului de Situaţii de Urgenţă a mai anunțat că, în prezent, autoritățile române vorbesc cu Polonia și Ungaria pentru noi transferuri de pacienți COVID.

Pe lângă medicamentele venite din Franța, Austria a propus transmiterea către România a 1.075 de colete cu diferite medicamente pentru asistenţă medicală de urgenţă. Anunțul a fost făcut zilele trecute de Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti.

Totodată, luni, 25 octombrie, o cantitate de 304.200 doze sosesc în țară, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

ADVERTISEMENT