News

Substanţele pentru injecţia letală, folosite pentru tratarea COVID-19: “Ar putea salva sute de vieţi!”

15.04.2020 | 11:50
Substantele pentru injectia letala folosite pentru tratarea COVID19 Ar putea salva sute de vieti
Medicamentele pentru injecţia letală, folosite pentru tratarea COVID-19 Ar putea salva sute de vieţi!
ADVERTISEMENT

Substanţele folosite pentru injecţia letală ar putea fi folosite pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. Experţii în medicină încearcă să înduplece statele din SUA în care se aplică pedeapsa cu moartea să cedeze către spitale stocurile de substanţe medicale folosite pentru injecţia letală. 

Substanţele pentru injecţia letală, folosite pentru tratarea COVID-19!

Statele americane au stocuri importante de substanţe pentru injecţii letale, care ar putea salva viaţa a sute de pacienţi cu coronavirus dacă vor fi eliberate pentru utilizarea medicală, se arată într-un material publicat în Guardian.

ADVERTISEMENT

Un grup de medici şi experţi au lansat un apel către aceste state pentru a-şi elibera stocurile de sedative esenţiale şi paralitice care sunt aduse la execuţii. Medicamentele sunt printre cele mai căutate în unităţile de terapie intensivă, iar lipsa acestor medicamente cheie pun în pericol viaţa celor bolnavi de COVID-19.

O scrisoare semnată de medici universitari, anestezişti şi farmacişti a fost trimisă către toate statele în care există pedeapsa cu moartea. Se subliniază că spitalele se confruntă cu lipsuri disperate de sedative utilizate pentru intubaţii şi ventilaţie mecanică a celor mai grav bolnavi pacienţi de COVID-19.

ADVERTISEMENT

“Stocul vostru ar putea salva viaţa a sute de oameni…”

Scrisoarea către directorii penitenciarelor de stat avertizează că lipsa de sedative ar putea pune în pericol chiar viaţa propriilor oficiali ai acestor departamente de stat: “Stocul vostru ar putea salva viaţa a sute de oameni… Cei care ar putea fi salvaţi pot fi colegi, o persoană iubită sau chiar tu”, se arată în scrisoarea medicilor.

Nu se ştie câte state stochează medicaţia pentru injecţia letală, deşi în 19 dintre cele 28 de state în care există pedeapsa cu moartea există protocoale care să implice folosirea de sedative. Aici sunt incluse foarte multe medicamente recomandate de organizaţiile farmaceutice pentru tratarea noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Chiar şi FDA (US Food and Drug Administration) a înregistrat deficienţe de midazolam şi fentanil în această perioadă. Iar ca urmare a lipsei de provizii, medicii trebuie să raţionalizeze utilizarea medicamentelor critice în procesul de ventilaţie mecanică.

Mai multe state care îşi păstrează în secret proviziile de medicaţia procurate pentru injecţii letale

Trei state din SUA: Florida, Nevada şi Tennessee au dezvăluit că stochează cantităţi mari de sedative şi paralitice pentru execuţii. Numai în Florida există 20.000 de mg de bromură de rocuroniu, pe care experţii în medicină consideră că poate fi utilizată pentru intubarea aproximativ pentru 100 de pacienţi.

ADVERTISEMENT

În plus, există mai multe state care îşi păstrează în secret proviziile de medicaţie procurate pentru injecţii letale. Experţii consideră că aceste provizii secrete ar putea ajuta sute de pacienţi şi ar salva multe vieţi.

“Stocarea medicamentelor destinate să salveze vieți pentru a ucide oameni nu a fost niciodată acceptabilă şi cu atât mai mult acum”

Joel Zivot, anestezist de la Universitatea Emory, se ocupă de pacienţii care au ajuns în stare critică din cauza coronavirusului. El susţine că medicamentele ţinute în secret nu au fost concepute pentru execuţii:

„Niciunul dintre aceste medicamente nu a fost conceput pentru execuții. Stocarea medicamentelor destinate să salveze vieți pentru a ucide oameni nu a fost niciodată acceptabilă şi cu atât mai mult acum, când oamenii suferă în plină criză de coronavirus”, a spus Zivot.

Blaire Andres of Reprieve, un grup al drepturilor omului care monitorizează procedura execuţiei cu injecţia letală a transmis următorul mesaj: “Toate substanţele utilizate în execuţii sunt produse pentru a salva vieţi şi niciodată nu au fost produse pentru a provoca daune. Companiile medicale au avertizat că utilizarea acestor medicamente pentru pedeapsa cu moartea poate duce la o penurie în spitale”

  • 609.516 de americani au fost depistați pozitiv cu COVID-19
  • 26.057 de decese s-au înregistrat în SUA din cauza noului coronavirus
ADVERTISEMENT