News

Medicamentul minune anti Covid care l-a salvat pe Donald Trump, aprobat de FDA

23.11.2020 | 17:15
Medicamentul minune anti Covid care la salvat pe Donald Trump aprobat de FDA
ADVERTISEMENT

FDA a permis utilizarea de urgență a cocktail-ului cu anticorpi folosit pentru tratarea președintelui Donald Trump.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a dat „undă verde” folosirii cocktail-ului produs de compania Regeneron, care l-a pus pe picioare pe Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Acest cocktail este recomandat pacienților cu risc ridicat de îmbolnăvire și celor care prezintă simptome moderate.

FDA a permist utilizarea de urgență e medicamentului care l-a salvat pe Donald Trump

Donald Trump a primit un remediu „minune” botezat REGEN-COV2 în perioada în care a fost internat în spital. Tratamentul a fost reprezentat de un cocktail puternic de anticorpi menit să-l salveze de boală, lucru care s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Conform anunțului FDA, pacienții care au primit acest cocktail au stat în spital cu 28 de zile mai puțin.

CEO-ul companiei Regeneron, Doctorul Leonard S. Schleifer, a explicat că stocurile ar putea să nu ajungă tuturor, astfel că guvernele ar trebui să se asigure că distribuția e făcută corect.

ADVERTISEMENT

Beneficiile în cazul acestor anticorpi sunt mai mari decât riscurile. 80.000 de pacienți din SUA vor primi doze de REGEN-COV2 în noiembrie, 200.000 până în ianuarie, în timp ce 300.000 de oameni vor ajunge să fie tratați până în februarie”, explică CNN.

Pentru a funcționa, tratamentul trebuie administrat înainte ca starea de sănătate să se înrăutățească. Tratamentul țintește persoanele peste 65 de ani, în special cei cu comorbidități precum diabetul.

ADVERTISEMENT

Cocktailul e compus din doi anticorpi, casirivimab și imdevimab. „Autorizând acest tratament sperăm să ridicăm din presiunea de pe umerii sistemului nostru sanitar”, adaugă FDA, confrm CNN.

În lucru mai sunt peste 70 de „cocktailuri” pe bază de anticorpi, în speranța că noul coronavirus ar putea să fie oprit. Președintele Donald Trump s-a recuperat în timp record deși a fost internat în stare aparent gravă la spital cu Covid-19, având nevoie de oxigen. Mai mult, Trump era considerat obez și avea mai multe comorbidități și a fost salvat de Regeneron.

ADVERTISEMENT