News

Medici din China, filmați cu camera ascunsă, comentează gestionarea pandemiei: „O mizerie, un eșec”

19.01.2021 | 20:32
Medici din China filmati cu camera ascunsa comenteaza gestionarea pandemiei O mizerie un esec
ADVERTISEMENT

Mai mulți medici din Wuhan au fost filmați cu camera ascunsă și au dezvăluit că au fost puși să mintă referitor la adevărul despre focarul de Covid-19.

Medicii și-ar fi dat seama că noul coronavirus se transmite de la om la om, însă guvernul le-ar fi impus să tacă.

ADVERTISEMENT

Conform ITV.com, medicii seniori din Wuhan care au asistat la primele cazuri de infectare cu Covid-19 au fost filmați în secret de un jurnalist chinez.

Mai mulți medici din China au fost filmați cu camera ascunsă

Doctorii au recunoscut că și-au dat seama cât de serioasă va fi treaba încă din primele zile, însă au mințit, fiind obligați să facă acest lucru de către guvern.

ADVERTISEMENT

„De fapt, la sfârșitul lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie, ruda cuiva cunoscut a murit de acest virus. Mulți dintre cei care locuiau cu el au fost, de asemenea, infectați, inclusiv oameni pe care îi cunosc”, a declarat un medic, fiind completat de un coleg: „Cu toții am simțit că nu ar trebui să existe nicio îndoială cu privire la transmiterea de la om la om”.

Știam că acest virus se transmite de la om la om. Dar când am participat la o ședință din spital, ni s-a spus să nu vorbim. Liderii provinciali au spus spitalelor să nu spună adevărul.

ADVERTISEMENT

Oamenii au sugerat la nivel de oraș că nu ar trebui să meargă înainte cu aceste sărbători, dar au făcut-o pentru că un astfel de eveniment ar prezenta o societate armonioasă și prosperă”, a adăugat un alt medic.

Documentarul susține că autoritățile din China au mințit lumea timp de 12 zile, deși știau că există deja cazuri de transmitere a virusului de la om la om.

ADVERTISEMENT

Yi-Chun Lo, directorul general adjunct al Centrelor pentru Controlul Bolilor din Taiwan, a comentat la rândul său imaginile: „Gestionarea foarte timpurie a focarului a fost doar o mizerie, un eșec. Cred că pandemia ar fi putut fi evitată la început dacă China ar fi fost transparentă în ceea ce privește focarul și ar fi furnizat rapid informațiile necesare lumii. Cu toate acestea, autoritățile chineze încă negau că virusul ar putea fi transmis de la om la om”.

ADVERTISEMENT
Tags: