News

Medicii au făcut anunțul! Care este starea lui Ion Iliescu, după ce a fost mutat de la terapie intensivă

04.04.2019 | 13:25
Medicii au facut anuntul Care este starea lui Ion Iliescu dupa ce a fost mutat de la terapie intensiva

Starea de sănătate a fostului președinte Ion Iliescu s-a îmbunățit considerabil, astfel că medicii au decis că pacientul poate fi mutat de la Terapie Intensivă. Ion Iliescu a fost mutat la un salon al spitalului CC Iliescu, unde continuă tratamentul de specialitate.

Starea de sănătate a lui Ion Iliescu este bună acum

Fostul președinte al României Ion Iliescu a ajuns luni, 1 Aprilie, de urgență, la Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu, unde a fost trimis de la Spitalul Elias, unitate sanitară unde își face lunar controale medicale.

Ion Iliescu a ajuns la Spitalul Elias cu probleme grave de respirație. Medicii și-au dat seama că fostul președinte are probleme la inimă și l-au trimis de urgență la CC Iliescu.

Ion Iliescu a fost mutat la salon

Ion Iliescu a avut licid la inimă

Medicii l-au diagnosticat cu pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă și au decis să intervină chirurgical de urgență. “În după-amiaza zilei de 1 aprilie, domnul Ion Iliescu, fost preşedinte al României, a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ‘Prof. C.C. Iliescu’ cu diagnosticul de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă.

După evaluare şi pregătire preoperatorie pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun”, preciza conducerea spitalului.

“Inima, în mod normal, este suținută și se contractă în interiorul unui pericard unde nu există lichid. Pericardită lichidiană înseamnă apariția unui lichid care are foarte, foarte multe cauze. Nu putem să comentăm toate cauzele posibile, dar pentru a se elucida cauza acumulării de lichid, trebuie făcute mai multe investigații destul de complexe, ecocardiografie, tomografie computerizată, analize de sânge și altele. În urma lor, se decide dacă lichidul este așa de mult sau de o anumită formă încât trebuie evacuat chirurgical sau poate fi tratat cu medicamente. Întrebarea pe care o pune toată lumea este cât de periculoasă este o astfel de operație. Pot spune doar că nu este o operație care trebuie să oprească inima, deci nu este așa de periculoasă cum sunt operațiile pe cord deschis, este o operație care se face cu inima continuând să bată, însă fiind o operație care se face în preajma inimii, are riscurile ei și riscurile țin evident de cauza care duce la apriția acestui lichid“, a declarat fostul ministru al Sănătății, Mircea Cinteză.

Așadar, intervenția chirurgicală a fost un succes, iar fostul președinte a fost ținut trei zile sub supraveghere medicală la Terapie Intensivă, iar joi a fost mutat pe secția de Cardiologie, anunță România TV.