ADVERTISEMENT
News

Medicii au rămas fără stimulentul de 2.500 de lei. CCR a decis că bonusul e neconstituțional

Autor: Flaviu Popa | 24.09.2020 | 22:20
Medicii au rămas fără stimulentul de 2.500 de lei. CCR a decis că bonusul e neconstituțional
Medicii nu vor mai primi sporul de 500 de euro. Foto: Pixabay

Medicii vor rămâne fără stimulentul de risc de 2.500 de lei, în urma unei decizii luate de Curtea Constituțională a României.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții e puțin probabil ca profesorii să mai primească un astfel de bonus, deși PSD intenționa să îi răsplătească cu 2.000 de lei pentru efortul de a preda în vreme de pandemie.

Acordarea bonificației pe parcursul stării de alertă a fost considerată neconstituțională de către Curtea Constituțională, la solicitarea Guvernului României.

ADVERTISEMENT

Medicii au rămas fără bonusul de risc Covid-19 de 500 de euro

Acordarea stimulentului de 2500 de lei și pentru perioada stării de alertă anulată de Curtea Constituțională, la solicitarea Guvernului României! Așteptăm motivarea pentru detalii!

Până atunci, ne întrebăm ce surprize îi mai așteaptă pe EROII ÎN HALATE ALBE și atragem atenția tuturor factorilor de decizie din această țară că paharul promisiunilor neonorate s-a umplut!”, a transmis Federaţia Sanitas pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Curtea Constituțională a anulat acordarea de sporuri cu unanimitate de voturi și a stârnit mânia cadrelor medicale.

A. În ziua de 24 septembrie 2020, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului anterior promulgării, a pronunțat următoarele decizii de admitere:

ADVERTISEMENT

Cu unanimitate de voturi,

1. A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.64/2020 privind modificarea și completarea art.8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență”, a transmis CCR, conform România TV.

Începând cu luna aprilie, medicii au avut promiși de la Guvern și de către președintele Klaus Iohannis un spor de risc Covid-19 de aproximativ 500 de euro. Între timp și profesorii au fost trecuți pe această listă a sporurilor, însă rămâne de văzut dacă Parlamentul va merge înainte cu demersul legislativ în condițiile în care CCR a desființat bonusul acordat medicilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!