News

Medicii britanici acuză că au primit ventilatoare inutile din China: „Pot cauza moartea pacientului dacă sunt folosite”

01.05.2020 | 21:51
Medicii britanici acuza ca au primit ventilatoare inutile din China Pot cauza moartea pacientului daca sunt folosite
ADVERTISEMENT

Medicii britanici se plâng că au primit peste 300 de ventilatoare inutile din partea autorităților din China.  250 de astfel de ventilatoare au fost retrase deja din utilizare.

Britanicii se plâng de calitatea ventilatoarelor primite din China

Ministrul Sănătății din Marea Britanie a aflat din scrisoarea semnată de sute de medici „că aparatele au un design nefamiliar, un material de utilizare neclar și au fost fabricate pentru a fi folosite în ambulanțe, nu într-un spital. Ei au cerut înlocuirea acestora cu aparate mai bune, capabile să ofere ajutor secților de terapie intensivă”.

ADVERTISEMENT

În 4 aprilie, 250 de ventilatoare produse în China au fost trimise în Marea Britanie, fiind văzute în acel moment drept o gură de oxigen de către britanici. Din păcate, s-a dovedit că ventilatoarele sunt de proastă calitate, deci inutile, conform NBC News.

Mai mult, ventilatoarele pot „să omoare oamenii dacă vor fi folosite în continuare în spitale”.

ADVERTISEMENT

China, calul troian pentru Europa?

Proverbul „să nu ai încredere în greci nici când îți fac daruri” s-ar putea adapta în zilele noastre „să nu ai încrere în chinezi”. Asta, în condițiile în care multe țări din Europa s-au lovit de „ajutoarele” primite din China care s-au dovedit a fi inutile. Mai mult, multe țări au plătit bani pentru ventilatoare sau diferite echipamente de protecție care nu întrunesc standardele de performanță necesare.

Guvernul britanic mulțumea public guvernului chinez în 4 aprilie, pentru cele 300 de ventilatoarea livrate, contra cost. După nouă zile, aproximativ 250 de ventilatoare, model Shangrila 510 făcute de Beijing Aeonmed, s-au dovedit a fi inutile și, mai grav, periculoase pentru viața pacienților.

ADVERTISEMENT

Credem că dacă vor fi folosite, moartea pacienților e foarte probabilă”, s-au plâns medicii britanici. Specialiștii au cerut în schim ventilatoare viabile, pe care să se poată baza.

Probleme chinezești în toată Europa

Nu doar Marea Britanie s-a confruntat cu probleme cauzate de „aparatura” primită din China. Olanda a returnat 600.000 de măști de producție sosite din China care erau neconforme. Același lucru l-a făcut și Finlanda, țară care a renunțat la un transport de măști pe care trebuia să plătească mai multe milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Spaniolii au pățit-o cu 50.000 de kituri de testare pentru coronavirus, care erau doar 30% concise. Marea Britanie a comandat 3.5 milioane de teste, dar a ajuns la concluzia că niciunul nu era bun pentru a fi folosit.

Conform datelor oficiale, China profită din plin de criza de coronavirus și produce zilnic 116 milioane de măști de protecție. În total, 74 de țări au semnat 192 de contracte în valoare de 1.41 miliare de dolari cu furnizorii chinezi de ecipamente medicale.

ADVERTISEMENT