Carousel hot news

Medicii de familie solicită DEMISII după dezastrul legat de cardul de sănătate

Medicii de familie protestează vehement împotriva incapacităţii Casei de Sănătate de a gestiona sistemul informatic al asiguraţilor şi solicită demiterea celor responsabili, cercetarea...
14.10.2016 | 00:00
Medicii de familie solicită DEMISII după dezastrul legat de cardul de sănătate
ADVERTISEMENT

Medicii de familie protestează vehement împotriva incapacităţii Casei de Sănătate de a gestiona sistemul informatic al asiguraţilor şi solicită demiterea celor responsabili, cercetarea modului în care a fost conceput şi achiziţionat Sistemul informatic şi pedepsirea vinovaţilor.

Cardul de sănătate este nefuncţional de 4 zile, în condiţiile în care nimeni nu mai asigură mentenanţa sistemului IT, care a dat nenumărate rateuri şi în trecut. Medicii de familie spun că umilinţele la care sunt supuşi au atins cote maxime în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) acuză CNAS de “lipsă totală de transparenţă şi iresponsabilitate în asigurarea sănătăţii pacienţilor, prin proasta gestionare a Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate din Romania, dar şi a modului greoi în care se desfăşoară prescripţia medicamentelor în România”.

“Ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate de câţiva ani încoace şi s-a acutizat în ultimele zile nu mai poate fi tolerat!”, se spune într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Medicii de familie consideră că în acest moment CNAS încalcă legea sănătăţii deoarece nu îşi îndeplineşte obligaţia de a asigura organizarea sistemului informatic unic integrat pentru înregistrarea asiguraţilor.

Citeşte mai mult pe www.realitatea.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri