News

Medicii de la Constanța, acuzați de neglijență. Ar fi lăsat să aștepte pe o targă un bărbat cu AVC

Medicii angajați ai spitalului Județean Constanța sunt acuzați că au lăsat pe targă, ore în șir, un bărbat care suferise un AVC.
08.11.2022 | 10:20
Medicii de la Constanta acuzati de neglijenta Ar fi lasat sa astepte pe o targa un barbat cu AVC
Un pacient ar fi fost ignorat la UPU Constanța. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Cea care a răbufnit e soția pacientului. Medicii de la UPU se apără și spun că bărbatul a fost monitorizat permanent și a primit tratamentul de care avea nevoie.

Acuze dure la Spitalul Județean Constanța

”Soţul, pe la 13:30, a făcut accident vascular. Era cu ginerele în casă, la apartamentul lor, am chemat salvarea”, rememorează Florentina Ali, soția bărbatului respectiv.

ADVERTISEMENT

”A fost găsit un pacient care prezenta simptomatologie neurologică, a fost evaluat de către colegii noştri, i s-a administrat o perfuzie şi a fost transportat la Spitalul Judeţean”, a oferit mai multe detalii doctorul Claudia Tataricim, purtătorul de cuvânt al Ambulanței Constanța.

Conform Observatornews.ro, familia bărbatului reclamă faptul că toate procedurile de la UPU au durat prea mult, iar starea bărbatului s-a înrăutățit considerabil.

ADVERTISEMENT

”Am încercat să vorbesc cu domnişoara medic de gardă care e, aşteaptă rezultatul de la CT. Am stat 3 ore şi ceva, am aşteptat să vină la CT”, a completat ​Florentina Ali.

”Aici stă de cel puţin 5 ore şi nu l-a băgat nimeni în seamă. Înainte să intre era bine, vorbea, începuse să se simtă mai bine. Acum nu mai este bine deloc”, explică și fiica bărbatului, Daniela Măgureanu.

ADVERTISEMENT

Soția e revoltată și spune că medicii ”nu i-au făcut nimic” și că bărbatul a rămas cu ”perfuziile din ambulanță”.

”Pur şi simplu nu i-au făcut nimic! A rămas cu perfuziile din ambulanţă. Situaţia i s-a agravat cumplit. Mişcările, mâinile şi picioarele, nu şi le poate controla. Nimeni nu îi face nimic”, a răbufnit, din nou, femeia.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, potrivit variantei spitalului, pacientul nu a fost ignorat nicio secundă, din contră a fost îngrijit cu atenție.

”Pacientul a urmat un plan de investigaţii, inclusiv investigaţii imagistice, a fost evaluat clinic şi biologic. Până la primirea rezultatelor a fost în permanenţă monitorizat şi a primit tratament simptomatic”, a completat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.

Pentru a vedea ce s-a întâmplat în realitatea, conducerea unității medicale va face verificări suplimentare, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: