Life

Medicii de la Spitalul Foișor au făcut anunțul mult așteptat despre Florin Piersic: “A început mobilizarea”

Medicii de la Spitalul Foișor au vești pozitive legate de starea de sănătate a lui Florin Piersic. Actorul se află într-o formă mai bună: “A început mobilizarea”.
16.05.2024 | 15:09
Medicii de la Spitalul Foisor au facut anuntul mult asteptat despre Florin Piersic A inceput mobilizarea
Medicii au făcut anunțul mult așteptat despre Florin PIersic. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Medicii de la Spitalul Foișor au vești pozitive legate de starea de sănătate a lui Florin Piersic. Se pare că actorul, în vârstă de 88 de ani, se recuperează vizibil, de la o zi la alta. “A început mobilizarea”.

Anunțul mult așteptat despre Florin Piersic: “A început mobilizarea”

Condiția de sănătate a lui Florin Piersic se îmbunătățește vizibil, de la o zi la alta. Actorul, în vârstă de 88 de ani, a fost mutat de la terapie intensivă și a început recuperarea. Ce spun medicii de la Spitalul Foișor legat de procedurile de recuperarea ale artistului.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la Agerpres.ro, Florin Piersic a fost mutat, joi, din Secţia ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular “Foişor”. Se pare că acesta se recuperează pe zi ce trece și a început să se mobilizeze cu ajutorul cadrului de mers.

„Evoluţia pacientului este bună, a început mobilizarea cu cadrul de mers pe distanţe scurte”, a precizat un reprezentant al Institului medical. Cu o zi în urmă, aceștia au anunţat că actorul Florin Piersic a început procedurile de kinetoterapie şi recuperarea medicală.

ADVERTISEMENT

Florin Piersic este în procesul de recuperare: „Pacientul a început procedurile de kinetoterapie şi recuperarea medicală”

Florin Piersic a fost internat la spital cu septicemie și a suferit o intervenție chirugicală la genunchi. I-a fost montată o proteză cu antibiotic pentru a putea lupta cu infecția din organism. Medicii tind să creadă că partea mai grea a trecut, dar îl țin sub monitorizare atentă. La câteva zile după operație, acesta a început procedurile de kinetoterapie și exercițiile de recuperare.

„Evaluarea domnului Florin Piersic, făcută în dimineaţa de 15 mai 2024, de către echipa medicală, arată o evoluţie lent favorabilă. Pacientul a început procedurile de kinetoterapie şi recuperarea medicală”, au transmis cei de la Spitalul Foişor.

ADVERTISEMENT

Medicii sunt optimiști că acesta va putea merge pe cont propriu, după exercițiile de recuperare. Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului, este unul dintre medicii care au avut grijă de starea actorului, pe parcursul acestor zile incerte.

El a fost impresionat de atitudinea pozitivă de care artistul a dat dovadă, în momentele grele. Maestrul l-a învățat o lecție prețioasa, aceea de a-și păstra speranța și pofta de viață. Chiar și pe patul de spital, Florin Piersic și-a păstrat șarmul și spiritul glumeț.

ADVERTISEMENT

„Practic, ceea ce știam despre maestru s-a văzut și în realitate. Îmi spunea, când m-a văzut la spital: Măi copile, ce faci?! – acesta era termenul pe care îl folosea ori de câte ori mă vedea. Am povestit, erau și glumele știute. A fost o discuție care vine de la sine. O persoană deschisă te face și pe tine să te deschizi și să fie o comunicare extrem de facilă, lucru care s-a și întâmplat”, a povestit Adrian Marinescu pentru WOWbiz.ro.

ADVERTISEMENT