Fotbal international

Medicii din Lyon, acuzații grave: “Meciul cu Juventus a fost bombă cu COVID 19 pentru Franța”

03.04.2020 | 16:09
Medicii din Lyon acuzatii grave Meciul cu Juventus a fost bomba cu COVID 19 pentru Franta
ADVERTISEMENT

Pandemia de COVID 19 a făcut și continuă să facă prăpăd în Italia, dar același lucru se întâmplă și în una dintre țările vecine, Franța. Iar medicii din Lyon îi acuză fără ocolișuri pe italieni de propagarea atât de virulentă a virusului în Franța.

Lyon – Juventus, meciul care a infectat Franța

Acuzația se întemeiază pe faptul că la Lyon s-a jucat manșa tur a optimii de finală din Champions League dintre echipa locală și Juventus Torino, câștigată de francezi cu scorul de 1-0. Returul nu a mai putut fi disputat, UEFA oprind disputarea tuturor meciurilor din competițiile pe care le patronează.

ADVERTISEMENT

“Acest joc nu  trebuia să aibă loc,  pentru că a adus fani din toată Italia la Lyon, nu numai din Piemont,  regiune care pentru autorități nu reprezenta un teritoriu în pericol” – susține Marcel Garrigou-Grandchamp, medic din Lyon, responsabil cu celula juridică a sindicatului medicilor din acest oraș.

Teoria medicului din Lyon e susținută de un italian

Mai rău pentru italieni este faptul că însuși un compatriot, profesorul Walter Ricciardi, nimeni altul decât reprezentantul acestei țări la OMS, are același punct de vedere.

ADVERTISEMENT

“Este clar că meciurile de fotbal Atalanta – Valencia și apoi Lyon – Juventus au fost uriașe focare prin care s-a realizat infectarea transmițională pe scară mare”.

Francezii de la o agenție de monitorizare a pandemiei nu sunt de acord

O teorie pe care, iarăși un paradox, o aduce în discuție o agenție de monitorizare a evoluției infestărilor cu coronavirus pe regiuni ale Franței, este însă contrară acuzațiilor de mai sus, prezentând grafic faptul că timp de 14 zile de la meciul respectiv cazurile de îmbolnăvire nu au fost numeroase.

ADVERTISEMENT

În schimb, aceeași agenție pune pe masă elemente serioase care să ateste că un alt meci de fotbal jucat în Franța a avut urmări concrete în privința creșterii imediate a numărul de infectări cu COVID 19.

PSG – Borussia Dortmund, meciul care a adus dezastrul

Partida la care se face referință este PSG – Borussia Dortmund, meci retur din cadrul optimilor de finală ale Champions League. Deși jocul s-a desfășurat cu porțile închise infestarea a fost posibilă.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a faptului că în afara stadionului au avut loc confruntări între suporterii celor două tabere, câteva sute de germani ajungând la Paris și abia după aceea s-a luat decizia disputării meciului fără spectatori. Este posibil să fie așa, pentru că Parisul e orașul cu cele mai multe cazuri, multe izbucnind la acurt timp după acest meci.

ADVERTISEMENT