News

Medicii francezi au descoperit pacientul zero infectat cu Covid-19! Bolnav de coronavirus din decembrie 2019

04.05.2020 | 20:55
Medicii francezi au descoperit pacientul zero infectat cu Covid19 Bolnav de coronavirus din decembrie 2019
ADVERTISEMENT

Noul coronavirus ar circula în Franța din decembrie, conform unor medici francezi. Specialiștii au ajuns la această concluzie după ce un pacient care fusese internat în 27 decembrie într-un spital din Paris a fost confirmat cu Covid-19.

Coronavirus din decembrie în Franța

Oficial, primele cazuri din Franța au fost confirmate în 24 ianuarie 2020. Yves Cohen, specialist terapie intensivă la spitalele Aviccenne de Bobigny și Jean Verdier de Bondy, a explicat pentru Radio France că acel caz din decembrie a fost descoperit după o evaluare retrospectivă a testelor de tip PCR.

ADVERTISEMENT

Pe scurt, pacientului i-au fost prelevate probe în decembrie, dar au fost analizate doar în prezent și rezultatul a ieșit pozitiv la Covid-19.

Întreaga familie a bărbatului a fost confirmată pozitiv cu Covid-19, deși niciunul dintre oameni nu a fost în străinătate.

ADVERTISEMENT

Conform Libertatea, originea bolii ar fi soția, asimptomatică, cea care lucra la o pescărie unde erau angajați mulți chinezi.

Până în acest moment, primele două cazuri consemnate oficial erau în 24 ianuarie, fiind vorba de un francez de origine chineză și de doi turiti chinezi care au venit din Wuhan.

ADVERTISEMENT

Franța a raportat 168,693 de infectați și aproape 25.000 de morți, cu toate că a luat măsuri de distanțare socială asemeni României. De altfel, România ar fi copiat în mare parte, pas cu pas, modelul francez de restricții sociale.

Specialiștii din Franța au stabilit în urmă cu câteva zile că pandemia de coronavirus din Franța nu a pornit din China, ci au existat anumite tulpini necunoscute în Nordul Franței care s-au răspândit rapid. De acolo, oamenii ar fi mers în alte țări europene și chiar în Egipt, unde au răspândit boala.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii au institat că e foarte important să fie investigați atent toți pacienții asimptomatici, pentru că aceștia contribuie decisiv la propagarea virusului în rândul populației vulnerabile. Cazul din decembrie, depistat doar în aprilie, confirmă această teorie.

ADVERTISEMENT
Tags: