News

Medicii francezi cer oficial guvernului să permită folosirea la scară largă a clorochinei! „Nu mai putem pierde timpul”

04.04.2020 | 15:25
Medicii francezi cer oficial guvernului sa permita folosirea la scara larga a clorochinei Nu mai putem pierde timpul
ADVERTISEMENT

Medicii francezi, în frunte cu fostul ministru al sănătății din Franța, Philippe Douste-Blazy, au inițiat o petiție prin care cer guvernului să permită utilizarea hidroxiclorochinei în tratarea COVID-19.

Francezii au inițiat o petiție pentru guvern

Patrick Pelloux, un cunoscut specialist în servicii medicale de urgență și fostul ministru Michele Barzach au semnat, la rândul lor, petiția, fiind convinși că epidemia de coronavirus ar putea fi oprită prin folosirea la scară largă a hidroxiclorochinei și a clorochinei.

ADVERTISEMENT

Extrem de important de reținut, comunitatea științifică a subliniat că există dovezi minime conform cărora clorochina şi hidroxiclorochina ar fi eficiente în lupta cu coronavirus.

Cu toate acestea, medicii francezi sunt siguri că, în lipsa unei alternative, folosirea la scară largă a celor două medicamente ar salva multe vieți.

ADVERTISEMENT

Petiția inițiată de medici a strâns peste 50.000 de semnături, conform dcnews.ro.

„Solicităm premierului și ministrului Sănătății sale să modifice de urgență decretul și să pună la dispoziție acest medicament imediat în toate farmaciile spitalicești pentru ca fiecare medic din spital să poată prescrie pacienților simptomatici, dacă starea lor o cere. Nu mai putem pierde timpul”, au transmis medicii.

În prezent, conform decretului nr. 2020/337 din 26 martie 2020, în Franța e permisă utilizarea hidroxiclorochinelor numai după o „decizie colegială, cu respectarea recomandărilor din domeniul Sănătății Publice și doar pentru anumiți pacienți care se află în stare gravă”.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, un medic din Franța care ar fi vindecat un număr record de oameni susține că a folosit medicamentele „miraculoase”, însă a acuzat Parisul că ignoră soluțiile prezentate de provincie.

Omenirea, disperată în plină criză

În condițiile în care nu există niciun remediu pentru coronavirus, omenirea pare disperată să se agațe de orice „remediu” există. De multe ori fără nicio bază științifică, oamenii încearcă să „salveze” situația folosind diferite vitamine, alifii sau medicamente folosite pentru combaterea malariei.

ADVERTISEMENT

Un singur lucru rămâne cert, un vaccin nu va fi gata mai repede de 12 luni, astfel că războiul cu COVID-19 va fi unul de durată.

ADVERTISEMENT