News

Medicii îi cer lui Klaus Iohannis să declare starea de urgență în România: ”Avem nevoie de intervenția Președintelui României”

Medicii cer să fie instituită starea de urgență în România. Ce argumente au aceștia
14.10.2021 | 23:50
Medicii ii cer lui Klaus Iohannis sa declare starea de urgenta in Romania Avem nevoie de interventia Presedintelui Romaniei
ADVERTISEMENT

Specialiștii din domeniul medical doresc ca președintele României să intervină în situația tot mai gravă cauzată de pandemie în țara noastră.

Medicii cer instituirea stării de urgență în România

Mai mult decât atât, ei cer ca șeful statului să instituie din nou starea de urgență, pentru că aceasta este singura modalitate prin care am mai putea controla pandemia.

ADVERTISEMENT

Așadar, medicul specialist în medicină internă, dar și expert în politici de Sănătate Publică, Sorin Paveliu, a specificat că este nevoie de intervenția lui Klaus Iohannis, iar în decretul sării de urgență pot fi enumerate anumite măsuri care ar putea să fie luate pentru ca situația din țară să se îmbunătățească.

Totodată, medicul a precizat și cât ar trebui să dureze starea de urgenţă: nu mai mult de 14 sau 21 de zile.

ADVERTISEMENT

În acest interval, parlamentarii vor putea să adopte legile aferente pentru ca virusul să fie înfrânt sau măcar stăpânit.

Mesajul medicului în plină criza Covid-19

Una dintre măsurile care ar trebui impuse de autorități, după ce starea de urgență ar urma să fie instituită, ar fi carantina.

ADVERTISEMENT

De asemenea, persoanele care merg în Capitală ar trebui să fie verificate înainte de a intra acolo.

”Avem nevoie de intervenția Președintelui României pentru a declara starea de urgență (…).

Iar în intervalul de lockdown sau de stare de urgență, care nu trebuie să dureze mai mult de două, trei săptămâni, există timp suficient ca un Parlament conștient de această situație gravă să adopte legile necesare în așa fel încât să ne batem cu virusul împiedicând transmiterea.

ADVERTISEMENT

Mă refer la carantină. Mă refer la verificarea persoanelor care ies din zonele calamitate către București, de exemplu.

Din jurul Bucureștiului o să iasă pe o declarație pe proprie răspundere care nu înseamnă nimic”, a spus el pentru RFI.

Totodată, medicul a vorbit despre valul cinci al pandemiei și despre posibilitatea ca acesta să apară. Dacă populația nu se va vaccina, atunci un nou val al pandemiei este inevitabil.

Pentru ca acesta să fie evitat, ar trebui să avem un procent de vaccinați în jurul valorii de 60-70%.

„Ceea ce se întâmplă acum este că o tulpină care a fost foarte virulentă și foarte contagioasă a prins o populație nevaccinată și neimunizată. Să nu uităm că avem 30% din populație vaccinată, dar este insuficient”, a precizat specialistuk.

ADVERTISEMENT
Tags: