News

Medicii japonezi avertizează: “Măştile de faţă sunt periculoase atunci când e foarte cald”

14.05.2020 | 13:54
Medicii japonezi avertizeaza Mastile de fata sunt periculoase atunci cand e foarte cald
ADVERTISEMENT

Medicii din Japonia se tem că oamenii vor avea foarte mult de suferit în această vară, în condițiile în care purtatul unei măști de protecție pe caniculă poate provoca dificultăți de respirație și deshidratare.

Japonezii riscă să se sufoce pe stradă din cauza măștilor

Specialiștii ne avertizează că, deși este indicat să purtăm mască în timp de pandemie, acest obicei ar putea avea efecte catastrofale asupra sănătății oamenilor.

ADVERTISEMENT

Orașe din prefecturile Gunma și Yamanashi au înregistrat în aceste zile temperaturi de peste 33 de grade Celsius, în timp ce în restul Japoniei s-au înregistrat temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

În aceste condiții, când canicula complică serios lucrurile, purtatul măștii chirurgicale poate face respiratul imposibil. Yasafumi Miyake, medic șef la Spitalul Universitar din Tokyo, este conștient că numărul de decese ar putea crește în această perioadă, în condițiile în care oamenii ar putea leșina pe stradă sau ar putea face infarct, conform japantimes.com.

ADVERTISEMENT

De aceea, specialistul le recomandă japonezilor, dar și altor persoane care vor fi nevoite să poarte mască pe caniculă, să evite soarele și să bea constant apă.

„Oamenii nu ar trebui să exagereze cu efortul în această perioadă”, a punctat medicul, specificând că perioada lungă petrecută de oameni în case poate să conducă la un șoc asupra organismului în momentul în care se face o trecere bruscă la temperaturi de peste 30 de grade.

ADVERTISEMENT

Măștile de față sunt periculoase atunci când e foarte cald

Profesorul Noriyuki Koibuchi, angajat al Universității de Medicină din Gunma, a explicat de ce fața e mult mai sensibilă atunci când e expusă la soare.

„Fața conține multe fibre nervoase, astfel că e mult mai sensibilă la soare compartiv cu alte părți ale corpului. Trebuie să ne menținem gâtul și fruntea mereu reci. Mai mult, e exclus să depunem efort fizic când purtăm mască”, a explicat Koibuchi.

ADVERTISEMENT

Avertismentul vine în contextul în care doi studenți din China au murit în timp ce făceau sport, dar purtau mască de protecție. În condițiile în care masca privează organismul de oxigen, este o idee proastă să purtăm mască atunci când facem sport sau stăm în căldură, avertizează experții.

ADVERTISEMENT
Tags: