News

Medicii legiști au stabilit cauza oficială a morții Mariei, fata atacată de urs. Ce a provocat decesul tinerei de 19 ani

Cauza morții fetei atacate de urs în Bușteni a fost stabilită de medicii de legiști. Cum a murit Maria după ce a fost mușcată de urs în pădure
11.07.2024 | 12:59
Medicii legisti au stabilit cauza oficiala a mortii Mariei fata atacata de urs Ce a provocat decesul tinerei de 19 ani
Fata atacată de urs a murit, de fapt, în urma căzăturii în râpă. Raportul medicilor legiști. Sursa foto: Colaj foto / Hepta.ro / Instagram
ADVERTISEMENT

Medicii legiști au concluzionat, în urma autopsiei, că Maria, tânăra omorâtă de un urs la Bușteni, a decedat din cauza căderii într-o prăpastie. Leziunile și traumatismele suferite au fost fatale, au declarat aceștia.

Medicii legiști au stabilit cauza morții Mariei

Legiștii au stabilit că rana provocată de urs înainte de căderea în prăpastie nu era suficient de gravă pentru a-i pune viața în pericol. Moartea a fost cauzată de căderea în râpă de la aproximativ 200 de metri înălțime, conform unor informații obținute de Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Diana a suferit numeroase fracturi și hemoragii interne. Familia Dianei se va deplasa la institutul de medicină legală pentru a recupera trupul neînsuflețit. Mama fetei a relatat că i-a spus Mariei să evite excursia la munte și să fie atentă la pericolele posibile.

De asemenea, femeia a povestit că Maria fusese urmărită de un urs și în trecut. Ea a explicat că nu era prima dată când fiica ei era urmărită de un urs în pădure.

ADVERTISEMENT

„Am vorbit cu ea, nu m-a sunat ea, eu o sunam mereu. Eu o sunam că eram preocupată cu muntele ăsta. Am sunat-o şi i-am zis: „Dia, nu te du, te rog, nu te du!

I-am spus să aibă grijă și ea a spus „nu, că m-ai ținut mereu mai strâns și acum vreau să mă duc, să fac o experiență de-asta”. 

ADVERTISEMENT

Şi i-am spus: „Dacă te duci, ai te rog grijă cu urşii, ai te rog grijă la râpe, la toate, că e foarte periculoasă perioada asta”, a continuat mama victimei”, a spus mama Mariei, potrivit Antena 3 CNN.

Ce a spus iubitul fetei ucise

Diana Maria Cazacu avea 19 ani. Tocmai promovase examenul de bacalaureat și dorea să se bucure de natura sălbatică din munții Bucegi. Ursul a atacat-o pe o potecă și a târât-o sub privirile prietenului ei.

ADVERTISEMENT

Animalul a mușcat-o de picior și amândoi au căzut într-o prăpastie adâncă de peste 150 de metri. Intervenția echipelor de salvamont a fost extrem de dificilă. Au găsit ursul lângă victimă, păzindu-și prada.

„Nu pot să declar nimic. Ce a fost de declarat am declarat, s-a întâmplat un accident şi atât. (…) Imaginaţi-vă cum este pentru mine şi pentru persoanele apropiate ei”, potrivit Antena 3 CNN.

El a povestit și cum a ajuns ursul lângă ei: „e pădure, la urma urmei. Nu am apucat să-l vedem… Am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere să o salvez. Dar…”.

„Eu eram într-un punct superior şi îi lansam pe colegii mei pe coardă. M-am temut pentru viaţa colegilor mei”, a transmis Sergiu Frusinoiu, coordonator Salvamont Buşteni.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Doctoriţa ucisă la Brăila, înmormântată la Chişinău. Fratele ei este un jurist notoriu
Doctoriţa ucisă la Brăila, înmormântată la Chişinău. Fratele ei este un jurist notoriu
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul