Fotbal intern

Medicii lui Poli Iași au demisionat: „E un stres enorm. Eu răspund dacă vine DSP-ul, nu altcineva! Ce se întâmplă dacă un jucător este subfebril înainte de meci?”

14.05.2020 | 14:22
Medicii lui Poli Iasi au demisionat E un stres enorm Eu raspund daca vine DSPul nu altcineva Ce se intampla daca un jucator este subfebril inainte de meci
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a dat peste cap toate planurile echipelor din lume, iar protocolul pe care cluburile din Liga 1 trebuie să-l respecte cu rigurozitate, le dă mari bătăi de cap medicilor, astfel încât doi medici de la Poli Iași au demisionat din funcții, pentru că nu vor să-și asume răspunderea odată cu reluarea campionatului.

Doi medici de la Poli Iași au demisionat

Eugeniu Moroșanu și Alexandru Pătrașcu, doi medici de la Poli Iași, și-au dat demisia pentru că nu vor să își asume niciun fel de risc odată cu reluarea campionatului:

ADVERTISEMENT

„E un protocol foarte stresant și nu văd fizic cum se pot îndeplini toate cerințele de acolo. Nu văd cum un medic poate face tot ce se cere acolo. De aceea am decis să plec, de pe 15 mai. Am decis să plec în altă parte, deocamdată în privat, în altă localitate.

Clubul va trebui să caute alt medic. Zilnic trebuie să fac pentru toată lumea care vine la stadion o fișă cu temperatura și altele.La toți angajații de la stadion și la jucători. Sunt niște chestii obligatorii. De deplasări nici nu mai vorbesc”.

ADVERTISEMENT

„Eu vorbesc fizic, ce trebuie să faci zilnic și cât timp îți ia să faci asta. E un stres enorm în primul rând și nu se merită. Totul pică pe doctor, nu pe altcineva. Medicul trebuie să aibă grijă de totul, vine DSP-ul, pe cine ia la întrebări? Pe medic.

Și asta va fi până la finalul anului, nu este o chestiune de câteva săptămâni. Cel puțin până la sfârșitul anului va fi această problemă”, a declarat Eugeniu Moroșanu pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

„E un stres enorm!”

Eugeniu Moroșanu a continuat și a explicat pericolele la care sunt expuși fotbaliștii: O chestie simplă. Iei temperatura jucătorilor înainte de meci, iar un jucător are o subfebrilitate. Ce faci? Ce face toată echipa în acel moment? Se mai joacă, nu se mai joacă?

Acel jucător trebuie izolat automat, dar cu restul ce faci? Pentru că au fost în contact cu respectivul. Și nu e neapărat vorba de Covid. Poate e subfebril, poate a avut o amigdalită și nu are Covid”.

ADVERTISEMENT

„Dar ești obligat să-l izolezi, chiar dacă nu are. Nu ai de unde să știi. Tu trebuie să fii echipat de la cap la coadă. Repet, e un stres enorm și nu văd fizic cum un medic poate rezolva toate aceste solicitări”, a mai spus Eugeniu Moroșanu.

ADVERTISEMENT