News

Medicii primesc deja a doua doză de vaccin. ”Masca va fi obligatorie până în 2023”

17.01.2021 | 12:46
Medicii primesc deja a doua doza de vaccin Masca va fi obligatorie pana in 2023
ADVERTISEMENT

Medicii au început să primească duminică, 17 ianuarie, a doua doză de vaccin contra Covid-19, după ce prima etapă de imunizare împotriva coronavirusului a demarat în România pe 27 decembrie. Momentul zilei s-a petrecut la Institutul „Matei Balș” din Capitală, unde Medicul Adrian Streinu-Cercel l-a injectat pe colegul său, Adrian Marinescu.

Fostul manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș a transmis și un mesaj alarmant. ”Masca va fi obligatorie categoric până în 2023,” a declarat Streinu-Cercel.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale care s-au vaccinat în primele zile ale campaniei au primit duminică, rapelul, la 21 de zile după prima doză. ”Mă simt privilegiată. E greu, dar încercăm să facem față”, a transmis Mihaela Anghel, asistenta medicală care s-a vaccinat prima în România.

Medicii primesc a doua doză de vaccin. Streinu-Cercel, avertisment sumbru

“Masca va fi obligatorie categoric până în 2023. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați.

Măsurile de precauție de până acum trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea foarte rapidă a circulației virusului”, a spus Adrian Steinu Cercel..

Acesta a făcut astăzi doza de rapel a vaccinului anti-covid-19 și apoi l-a imunizat și pe colegul său, Adrian Marinescu.

ADVERTISEMENT

”După a doua doză putem fluiera liniștiți”

“Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe”, a spus medicul Streinu-Cercel într-o intervenție la Digi 24

Pe 27 decembrie, în prima zi a campaniei de vaccinare, 960 de cadre medicale se vaccinaseră anti-Covid.

ADVERTISEMENT

„Reacțiile adverse au fost extrem de rare. Este un lucru firesc. Dacă vrem să revenim la normalitate, trebuie să fie o imunizare de cel puțin 60% din populație”, a declarat Adrian Marinescu.