News

Medicii se plâng în continuare că nu sunt testați la Spitalul Militar. „Adevărata” cifră a celor infectați cu COVID-19

04.04.2020 | 17:13
Medicii se plang in continuare ca nu sunt testati la Spitalul Militar Adevarata cifra a celor infectati cu COVID19
Spitalul Militar, probleme de comunicare a cazurilor de COVID-19
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății încearcă în aceste zile să repare răul făcut de fostul management dezastruos de la Spitalul Județean Suceava, însă nu doar acest spital pare să se confrunte cu lacune.

Nereguli la Spitalul Militar din București

Conform Libertatea, Spitalul Militar din București a raportat 24 de persoane infectate cu coronavirus, însă în realitate numărul e mai mare. Mai mult, doctorii se plâng că nu sunt testați, prioritate având politicienii.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Libertatea susțin că au intrat în posesia unor documente oficiale pe care sunt trecute numele a 33 de persoane infectate cu coronavirus, persoane care „lucrau ori se aflau internate în 9 secții din Spitalul Militar Central din București.

Secțiile afectate sunt UPU (Unitatea Primiri Urgențe), ATI/Chirurgie 1, Medicală 2, Boli Infecțioase, Neurologie, Urologie, Cardiologie 1, CCV (Chirurgie Clinică Cardiovasculară), CTIC (Compartiment Terapie Intensivă Coronarieni)”.

ADVERTISEMENT

Medicii se plâng în aceste condiții că nu sunt testați, în schimb au prioritate parlamentarii. „Acest spital o să preia cazurile din rândurile demnitarilor, parlamentarilor, Guvernului, adică VIP-urile societății și de aceea doamna comandant trebuie să arate că spitalul se află sub control, dar lucrurile nu sunt chiar așa.

Ni se promite tot timpul că vom fi testați, însă în van, suntem amânați mereu pe săptămâna următoare”, a explicat un medic pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Nereguli în „hârtii”

Comunicarea dintre spitale, DSP și restul autorităților este rudimentară în România anului 2020. Așadar, nu e de mirare că numerele oficiale cu situația reală nu corespund de fiecare dată.

Nu e de mirare, în condițiile în care instituții precum DSP depind de tehnologia deceniilor trecute precum FAX-ul. Așadar, un spital din București nu a putut comunica numărul real al deceselor pentru că DSP București avea faxul defect.

ADVERTISEMENT

În alte spitale comunicarea se face deficitar și tardiv din cauza stresului la care sunt supuși angajații și al volumului mare de muncă.

ADVERTISEMENT
Tags: