News

Medicii trag un semnal de alarmă. România, la un pas să devină epicentrul pandemiei de coronavirus din Europa

14.08.2020 | 15:31
Medicii trag un semnal de alarmă. România, la un pas să devină epicentrul pandemiei de coronavirus din Europa
Judecătoare a Tribunalului Neamț: Masca are aspect de botniță. Nu poate fi impusă fără consimțământ. Sursa Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Medicii  trag semnalul de alarmă și afirmă că România este la un pas să devină epicentrul pandemiei de COVID-19 din Europa. Țara noastră este în topul statelor din UE în care se răspândește noul coronavirus, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

România are cea mai mare rată de pozitivare, potrivit B1.ro. Este vorba de 19 decese la un milion de locuitori în 14 zile. Media europeană este de 5 ori mai mică.

ADVERTISEMENT

Stăm foarte  îngrijorător și la numărul de noi cazuri depistate la 100.000 de locuitori.  Totalul este de aproape 4 ori mai mare față de media din Europa.

Semnal de alarmă tras de medici. România e în pericol

Medicul Emilian Imbri, managerul Institutului “Victor Babeș” din București crede că creșterea accelerată a cazurilor de coronavirus din țara noastră e cauzată de nerespectărea măsurilor sanitare de către populație.

ADVERTISEMENT

“Mi-e teamă că numărul de cazuri nu o să mai scadă, ci o să continue să crească. Măsurile pe care le-au încercat guvernanții sunt măsuri bune, dar nu își găsesc ecoul în populație. Nu trebuie să generalizăm, dar fiecare cetățean poate să aleagă dacă se ferește să nu se îmbolnăvească.

 Boala se transmite și continuă să se transmită foarte rapid și foarte ușor. Lumea se îmbolnăvește și la serviciu, și în concedii, peste tot. Nu mai există un loc în care să putem spune că nu ne putem îmbolnăvi, că este sigur. Există niște reguli de protecție care deși sunt respectate de unii sunt uitate sau ignorate de către alții. Așa că numărul de îmbolnăviri este tot mai mare”, a declarat pentru B1, Emilian Imbri.

Acesta a atras atenția că sistemul sanitar din România este pus la grea încercare în această perioadă. Medicul crede că în următoarele zile va fi greu să mai găsim locuri la spital.

ADVERTISEMENT

“Sistemul sanitar are o anumită capacitate de cuprindere a acestor afecțiuni. Pe măsură ce se testează este firesc să aflii că sunt tot mai mulți pozitivi care au conștientizat că este un pericol și au început să sune la salvare și să dorească să vină la spital. Capacitatea spitalelor pentru astfel de bolnavi este limitată.

Din momentul în care s-a cam deschis circulația, există o avalanșă de ambulanțe și de bolnavi care vin spre spitale. Numărul locurilor de la boli infecțioase este clar limitat și în câteva zile va fi, credem noi, greu să mai găsim locuri”, a precizat medicul Emilian Imbri.

În ultimele 14 zile, Spania (28.267) are cele mai multe infectări. Este urmată de România (15.420) și Franța (13.245). De menționat că țara noastră are o poluație de 3 ori mai mică decât Franța și Spania.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri