News

Medicii unei clinici din Germania, despre pacienții de la Colectiv pe care îi tratează: ”Statul român i-a lăsat singuri”

Mai mulți răniți în incendiul de la Colectiv sunt tratați în Germania. Medicii unei clinici din acest stat spun că statul român i-a lăsat singuri pe acești oameni.
03.11.2022 | 10:07
Medicii unei clinici din Germania despre pacientii de la Colectiv pe care ii trateaza Statul roman ia lasat singuri
Mai mulți răniți în incendiul de la Colectiv, tratați în Germania. Medicii de aici: ”Statul român i-a lăsat singuri”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La mai bine de 7 ani de la incendiul produs în fosta fabrică Pionierul, unde avea sediul clubul Colectiv, mulți români răniți în acel eveniment încă primesc tratament în afara granițelor țării.

Concluzia tristă trasă de medicii unui spital din Germania care tratează supraviețuitori de la Colectiv: ”Statul român i-a lăsat singuri”

Incendiul de la Colectiv s-a produs în seara zilei de 30 octombrie 2015, în jurul orei 22:30. Bilanțul evenimentului a fost unul cutremurător: 64 de morți și circa 150 de răniți, majoritatea mutilați pe viață.

ADVERTISEMENT

În prezent, o bună parte dintre supraviețuitorii tragediei continuă să meargă peste hotare pentru a primi ajutor de specialitate. Zece dintre răniți fac recuperare la un spital din Germania.

Medicul-șef al secției de arși a Clinicii Moritz GmbH & Co. KG, din Bad Klosterlausnitz, a oferit, recent, un interviu unei publicații din România.

ADVERTISEMENT

Hans Ziegenthaler, în vârstă de 58 de ani, lucrează de peste 28 de ani în clinica germană. Acesta a explicat, pentru Libertatea, ce urme a lăsat tragedia de la Colectiv pentru pacienții pe care i-a îngrijit.

Medicul spune, cu amărăciune, că supraviețuitorii incendiului din urmă cu 7 ani au fost marcați și de atitudinea autorităților de la București. ”Pur și simplu statul român i-a lăsat singuri” pe acești pacienți, constată doctorul german.

ADVERTISEMENT

”În primul rând, faptul că au trecut prin acel accident i-a marcat profund, apoi situația din România, faptul că nu a fost clar unde merg, ce tratament primesc. Și faptul că unii dintre prietenii lor au murit.

În plus, cei din România nu s-au îngrijit de ei. Pur și simplu statul român i-a lăsat singuri. Singurii care le-au fost aproape au fost familiile lor. I-au susținut, au stat și ei aici și au luat parte la tratamentul lor”, spune șeful secției de arși de la clinica Moritz GmbH & Co. KG.

ADVERTISEMENT

Medicii de la clinica germană: ”Pacienții români au ajuns la noi cu multe răni și bacterii”

Medicii de la clinica din Germania spun că pacienții români erau într-o stare complicată când au ajuns în acest stat. În plus, pe lângă răni, aceștia aveau și bacterii.

”Au fost cazuri destul de dificile și întrebarea pe care ne-am pus-o a fost din punctul de vedere al îngrijirii rănilor, cicatricelor și a pielii.

Au venit într-o condiție corporală destul de dificilă, cu multe răni și bacterii, dar clinica este pregătită pentru așa ceva”, spune cadrele medicale, conform sursei citate.

Clinica Moritz GmbH & Co. KG este una privată. Ea are însă colaborări cu statul, care preia cheltuielile în funcție de asigurările medicale ale pacienților.

În ceea ce-i privește pe pacienții de la Colectiv, de notat că, într-o primă fază, costurile nu erau acoperite de statul român. Acestea erau plătite din unele inițiative private și asigurări. Doar în ultimii 2-3 ani costurile de tratament au început să fie acoperite de statul român.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița...
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița de două luni. „A strâns-o pe mama de gât”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca....
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Cum îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Locul din locuință unde modemul are cel mai bun...
Cum îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Locul din locuință unde modemul are cel mai bun randament
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad...
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad ridicat de instabilitate”. Regiunile vizate de furtuni
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1