Medicii vor primi bani mai mulţi! Mai au de aşteptat cîteva zile

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
25/07/2016, 21:42
Medicii vor primi bani mai mulţi! Mai au de aşteptat cîteva zile

Nemulţumirile medicilor şi a personalului medical legate de neplata gărzilor şi a numărului foarte mare de ore pe care sunt obligaţi să le presteze peste program i-a făcut pe oficialii din sănătate să ia măsuri urgent pentru a-i mulţumi pe medici şi asistente.

Astfel,Ministerul Sănătăţii dă asigurări că, de la 1 august, toate gărzile făcute de medici în afara programului vor fi plătite.

Gărzile efectuate de personalul medical în afara programului de lucru vor fi făcute de la 1 august pe baza unui contract de muncă separat şi plătite în baza legislaţiei actuale.

Ministerul Sănătăţii a iniţiat şi un dialog cu Ministerul Muncii pe această temă pentru a vedea în ce condiţii se va putea realiza acest nou contract,dar şi pentru a se asigura că nu vor mai exista medici şi asistente care vor lucra fără a semna acest document.

Decizia şefilor de la sănătate vine după ce au avut mai multe rânduri de negocieri cu sindicatele din domeniu care sunt de acord cu propunerea ministerului.

Tot pentru a veni în sprijinul celor care lucrează în spitale,la Parlament a fost depus un proiect legislativ prin care medicii vor avea obligatoriu zi liberă plătită după ce ies din gardă.

”Având în vedere numărul crescut al cazurilor de malpraxis,care nu de puţine ori se produc din cauza surmenajului,precum şi responsabilitatea pe care o au medicii şi personalul medical,cred că o astfel de reglementare este necesară.Am cerut în proiectul legislativ şi egalizarea sprurilor medicilor din spitalele regionale de urgenţă cu cei de UPU şi ATI,întrucât fac aceeaşi muncă şi au aceeaşi responsabilitate”spune pentru Libertatea iniţiatorul legii,deputatul PMP Petru Movilă .

Sursă: www.libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×