News

Avertismentul medicului Adrian Marinescu: „Vom avea un val 5 probabil cu infecții multe”

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre apariția valulul cu numărul cinci din țara noastră, dar și despre felul în care va fi el caracterizat. De asemenea, el a vorbit despre importanța vaccinului.
13.12.2021 | 07:56
Avertismentul medicului Adrian Marinescu Vom avea un val 5 probabil cu infectii multe
Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre apariția valulul cu numărul cinci. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Medicul, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, a precizat că în România sunt șanse extrem de mari pentru a apărea un nou val al pandemiei.

Totuși, specialistul a precizat că nu poate preciza dacă noul val de infectări va fi din cauza noii variante a Covid-19, cea provenită din Africa, sau din cauza alteia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Adrian Marinescu a mai transmis și că valul numărul cinci din România va fi unul cu un număr mare de infecții, dar oamenii care se vor îmbolnăvi vor avea forme ușoare ale virusului.

„Mă aștept să avem un val 5 – nu știu dacă va fi neapărat cu varianta Omicron, aici este de discutat -, dar vom avea un val 5 care va presupune un număr de infecții probabil destul de mare, dar cu forme care vor fi cu forme relativ ușoare”, a spus specialistul.

ADVERTISEMENT

Când va fi obținută imunitatea colectivă

Totodată, specialistul a vorbit și despre momentul în care va fi atinsă imunitatea colectivă în țara noastră. Astfel, el a spus că aceasta va fi obținută prin trecerea prin boală, și nu prin vaccinarea împotriva Covid-19.

„Imunitatea colectivă obținută la trecerea prin boală, indiferent de varianta virală, și faptul că totuși populația a fost și vaccinată într-un anumit procent vor face diferența.

ADVERTISEMENT

Imunitatea colectivă cred că va juca un rol important”, a precizat doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, conform Digi24.

Vaccinul ar putea face diferența între viața și moarte

Medicul Adrian Marinescu a vorbit și despre importanța vaccinului și despre faptul că acesta ar putea face diferența între viață și moarte.

ADVERTISEMENT

În acest sens, el a dat exemplul Africii de Sud, unde a început varianta Omicron, dar datorită faptului că populația era vaccinată, efectele nu au fost atât de dramatice.

„Acest lucru l-am văzut chiar în Africa de Sud. Cei mai mulți erau vaccinați. Contează foarte mult, mai ales doza a treia, booster-ul, se pare că joacă un rol extrem de important.

Crește răspunsul imun și ajungem să avem o protecție care să ne salveze de o formă care să ne pună viața în pericol. Până la urmă, vaccinul face diferența între viață și moarte”, a mai spus medicul Adrian Marinescu.

ADVERTISEMENT