News

Medicul Adrian Marinescu, avertisment după decesul gravidei din Alba infectată cu Covid-19: ”Sarcina, un factor de risc”

09.08.2020 | 19:17
Medicul Adrian Marinescu avertisment dupa decesul gravidei din Alba infectata cu Covid19 Sarcina un factor de risc
ADVERTISEMENT

Adrian Marinescu, medic la ”Matei Balș” în Capitală, transmite un avertisment sever după decesul unei din Alba infectată cu Covid-19.

Specialist în boli transmisibile, doctorul din București reiterează ideea conform căreia femeile însărcinate sunt mai predispuse riscului de face forme grave de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Dr. Marinescu recomandă acestor persoane să evite, pe cât posibil, în această perioadă a pandemiei, zonele aglomerate.

Sarcina, factor de risc pentru femeile gravide infectate cu Covid-19, spune medicul Adrian Marinescu

Adrian Marinescu, medic primar în cadrul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală afirmă că ă femeile gravide au un risc crescut de a face complicații în cazul infecției cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

În demonstrarea acestei teorii extrem de îngrijorătoare, medicul spune că în timpul sarcinii au loc modificări ale coagulării sângelui, concomitent cu cele produse de virus.

Poziția medicului din Capitală pe această temă vine după ce sâmbătă o femeie însărcinată, în vârstă de doar 33 de ani, fără alte boli asociate, a murit la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia sub ochii medicilor.

ADVERTISEMENT

”În timpul sarcinii cu siguranţă avem modificări ale coagulării, şi atunci sunt două mecanisme, pe de o parte este acţiunea virusului care de asemenea determină modificări aşa cum bine ştim la nivelul coagulării, şi vine şi sarcina.

Factori de risc înseamnă şi sarcina, nu numai afecţiunile cronice sau vârsta, pentru aceste persoane, şi aici aş trage un semnal de  alarmă, este foarte important să fie o evaluare şi monitorizare corecte, pentru că există riscul ca în momentul initial să fie asimptomatică, şi pe urmă să evolueze din păcate într-un interval scurt de timp, cu complicaţii importante, aşa cum s-a întâmmplat aici.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu ar trebui să poarte mască pe o perioadă lungă de timp, fără să existe pauză, pentru că este clar că este o oxigenare redusă.”, a spus medicul pentru Mediafax.

Gravidă în 25 de săptămâni, decedată la Alba

Un caz dramatic al unei tinere de doar 33 de ani, însărcinată în 25 de săptămâni, s-a petrecut în acest weekend în județul Alba.

Camelia a ajuns în stare gravă la Spitalul din Alba Iulia, fiind adusă de la Spitalul Județean Târgu Mures. Virusul i-a provocat bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatica şi insuficienţă respiratorie acută.

ADVERTISEMENT