News

Medicul Adrian Marinescu, caracterizare dură la adresa protestatarilor: “O mână de oameni care nu știu ce vor”

31.03.2021 | 21:38
Medicul Adrian Marinescu caracterizare dura la adresa protestatarilor O mana de oameni care nu stiu ce vor
ADVERTISEMENT

Medicul Adrian Marinescu a oferit o caracterizare dură,  miercuri, la Digi24, la adresa persoanelpr care participă la protestele din România împotriva restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, declarând că: “sunt doar o mână de oameni care nu știu ce vor, nu au un raționament în declarații”.

În mai multe orașe din țară au loc proteste împotriva restricțiilor impuse în contextul pandemiei, acestea fiind organizate, în anumite locuri, de către Alianța pentru Unirea Românilor.

ADVERTISEMENT

În urmă cu aproximativ două săptămâni, medicul Marinescu, specialist în boli infecțioase la Matei Balș, a explicat că tratamentul cu anticorpi monoclonali este unul eficient împotriva coronavirusului.

Adrian Marinescu, reacție despre protestatari: “O mână de oameni care nu știu ce vor”

“Dacă ar fi să îi întrebăm pe oamenii care protestează ce ar face în mod concret, o să vedeți că nu există o coerență a dialogului. Ei nu vor veni cu soluții, nu ar putea să zică ce să facem diferit.

ADVERTISEMENT

Lucrurile sunt clare, firește că oamenii politici ar trebui să nu îi folosească pe acești oameni. O mână de oameni care nu știu ce vor, nu au un anumit raționament, nu își doresc lucruri precise și sunt, probabil, împinși de la spate.

Știți că nimeni nu poate să spună exact când va veni vârful pandemiei, aceste date depind de măsuri de relaxare sau de restricții. De asemenea, sunt mulți factori care pot influența, evenimente izolate sau chiar și vremea.

ADVERTISEMENT

În următoarele două luni vom avea multe cazuri, nu mă gândesc neapărat la vârfuri și platouri, ci la două luni în care va fi o presiune mare pe spitale, deoarece vom avea multe cazuri.

Este un ritm bun al vaccinării în situația dată, cred că ne-am mișcat destul de bine, nu cred că se putea mai mult de atât, în contextul în care primim niște tranșe, nu avem un vaccin produs în România pe care îl administrăm”, a declarat Adrian Marinescu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Marinescu despre măsurile luate de alte țări: “Unii intră în lockdwon pentru a pregăti o vară liniștită”

“Franța ia măsuri pentru a-și pregăti o vară liniștită. Acest lockdown la asta duce și se gândesc la campionatul european, la vacanțe făcute cu prudență, apropo de certificate de vaccinare. Sunt niște lucruri pregătite, cu date foarte clare, este foarte rațional să faci așa ceva.

Germania demonstrează prin decizia de a administra vaccinul AstraZeneca doar vârstnicilor că persoanele vulnerabile sunt cele în vârstă și că nu se pune problema că peste 65 de ani nu este un vaccin sigur.

De fapt, discuția legată de pandemie de aici pleacă: dacă cei vulnerabili sunt vaccinați și protejați, cei tineri, vor face, de cele mai multe ori, forme ușoare”, a adăugat medicul.

ADVERTISEMENT