News

Medicul Adrian Marinescu, declarații despre pastila pentru Covid-19: “Ar însemna foarte mult, nu numai pentru România”

Medicul spune că această pastilă dezvoltată de Pfizer ar putea face diferența.
05.11.2021 | 20:04
Medicul Adrian Marinescu declaratii despre pastila pentru Covid19 Ar insemna foarte mult nu numai pentru Romania
ADVERTISEMENT

Specialistul a făcut unele declarații după ce a apărut o pastilă care poate reduce riscul de deces în cazul pacienților cu coronavirus.

Astfel, acesta a specificat că o astfel de pilulă ar înseamna foarte mult pentru toți bolnavii care contractează această infecție.

ADVERTISEMENT

Medicul spune că pastila pentru Covid-19 ar putea face diferența

Nu numai pentru țara noastră, unde știm deja că situația este una dramatică, ci pentru toată lumea.

Mai mult decât atât, medicul propune o testare extinsă și pacienții care au infecția cu coronavirus să fie rapid diagnosticați, pentru ca ei să nu dezvolte forme mai grave și să nu existe niciun risc de infectare sau de deces.

ADVERTISEMENT

“Ar însemna foarte mult, nu numai pentru România. E adevărat că aici ar trebui să avem lucruri care să se întâmple.

Să avem o testare extinsă, să am un diagnostic pus rapid astfel încât pacientul să nu ajungă târziu la spital.

ADVERTISEMENT

Principiul de funcționare pentru medicație antivirală, indiferent de variantă, este să fie administrat la începutul bolii pentru a prevenii complicațiile, este valabil şi pentru cel aprobat în Marea Britanie şi pentru cel de la Pfizer”, a explicat medicul specialist, la Antena 3.

Medicul Adrian Marinescu spune că administrarea orală face utilizarea mult mai ușoară

Medicul infecționist la Institutul ”Matei Balș” din Capitală a specificat că administrarea orală a acestui medicament îl face chiar și mai dezirabil, deoarece el poate fi prescris de medici, iar oamenii se pot trata singuri, acasă.

ADVERTISEMENT

Este redusă în acest fel și presiunea care este pusă pe spitalele din țara noastră, deoarece numărul pacienților care vor ajunge la urgențe sau chiar la ATI va fi mult mai mic decât este el acum, spre exemplu.

„Faptul că poate fi administrat pe cale orală acasă este un lucru extrem de facil pentru că va fi administrat prin medicul de familie sau orice alt medic care va prescrie medicamentul şi în felul acest nu va mai fi o presiune mare la nivelul spitalelor şi lucrurile se vor putea așeza altfel”, a precizat acesta, conform sursei citate anterior.

Compania Pfizer a dezvoltat o pastilă destinată infecției cu coronavirus care reduce riscul ca bolnavii să ajungă în spital sau să moară cu circa 89%.

ADVERTISEMENT